you're reading...
diverse

Nick Vujicic, Life without limbs, vine la Timisoara pe 4 August

Nick Vujicic, Life without limbs, vine la Timisoara pe 4 August

„Fără mâini, fără picioare, fără griji”

Nick Vujicic este un tânăr de 25 de ani, care s-a născut fără membrele superioare (mâini) şi fără membrele inferioare (picioare). Are doar o terminaţiune la nivelul membrului inferior stâng, un picioruş de aproximativ 25 cm, pe care el îl dezmiardă ca fiind un „puişor de os”, dar care îi slujeşte pentru a trăi o viaţă independentă. Nick a absolvit Facultatea de Ştiinte Economice cu dublă specializare în Planificare Financiară şi Contabilitate. Cu toate că s-a născut în Australia, actualmente trăieşte în California, Statele Unite ale Americii. Este o inspiraţie pentru generaţia tânără de astăzi şi un model autentic a ceea ce se poate numi depăşirea limitelor impuse de dizabilitate sau, după cum îi face plăcere să spună, „de la fără membre, la fără limite” („from without limbs to without limits”). Născut într-o familie creştină de origine sârbă, la 15 ani a îmbrăţişat credinţa creştină şi valorile ei ca resursă de bază pentru o viaţă „lipsită de griji”. De altfel, şi titlul primului său volum (în curs de publicare) este No Arms, No Legs, No Worries (Fără Mâini, Fără Picioare, Fără Griji). Are propria lui afacere, şi este preşedintele şi fondatorul organizaţiei non-profit „Life Without Limbs” cu sediul în California, Statele Unite ale Americii.


Nick este bine cunoscut pe plan mondial ca vorbitor motivaţional, participă la întâlniri în grupuri mai restrânse sau pe stadioane, este invitat în şcoli, universităţi, penitenciare, biserici, conferinţe etc. Mesajul lui inspiră şi provoacă, inspiră încredere în viaţă, în oportunităţile zilei de mâine şi în suveranitatea lui Dumnezeu în toate evenimentele şi împrejurările vieţii, chiar şi în cele aparent „scăpate de sub control” din perspectivă umană, cum ar fi suferinţa şi dizabilitatea şi te provoacă la depăşirea obstacolelor şi limitărilor. Îi place să întrebe asistenţa: „ce faci dacă nu reuşeşti?”. Bineînţeles că răspunsul corect este: „încerci încă o dată!”. Nick susţine că „ziua în care ai reuşit să atingi potenţialul maxim, este ziua în care începi să mori” sau, altfel spus, nu înceta să ţinteşti mai sus.

Prezenţa lui Nick la Timişoara are un scop dublu: conferă autenticitate unui caz care a depăşit toate premizele unei vieţi independente şi normale şi creează premize pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanei cu dizabilităţi. El, în sine, este o realizare în ceea ce priveşte depăşirea limitărilor impuse de dizabilitate şi povestea vieţii lui este impresionantă.

Acest eveniment este unul dintre eforturile pe care societatea le face pentru a ajuta la dezvoltarea perspectivelor şi oportunităţilor acestei categorii sociale defavorizate, persoanele cu trebuinţe speciale.


Programul lui Nick Vujicic la Timişoara:


– luni, 4 august 2008, 18:00: Biserica ELIM

– marţi, 05 august 2008

  • 09:30 :Conferinţă de Presă: Casa Adam Müller Guttenbrun
  • 11:30: Dezbatere:Capacitarea Persoanei cu Dizabilităţi pentru Atingerea Potenţialului Maxim” Casa Adam Müller Guttenbrunn
  • 16:00: Care este rolul meu în depăşirea limitelor impuse de dizabilitatea mea? Întâlnire specială cu persoane cu dizabilităţi
  • 19:00: Biserica BETEL

– miercuri, 6 august 2008, 09:00, Vizită la Penitenciarul din Timisoara

preluat de pe http://infootm.blogspot.com/2008/07/nicky-vujicic-fr-mini-fr-picioare-fr.html

Puteti citi mai multe despre el pe aceasta pagina iar pe www.lifewithoutlimbs.org puteti citi despre organizatia sa, Life without limbs.

http://stiricrestine.wordpress.com/2008/07/26/nick-vujicic-life-without-limbs-vine-la-timisoara-pe-4-august/

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

iulie 2008
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat: