you're reading...
diverse

Dragostea şi sărbătoarea-1 CORINTENI 13 – VERSIUNE DE CRĂCIUN (sau, de ce nu, în ajun de orice mare sărbătoare!)

Dragostea şi sărbătoarea

Dacă îmi împodobesc casa ca nimeni altcineva, cu panglici de mătase, cu seturi de beculeţe ce-ţi iau ochii cu pîlpâirea lor sau cu baloane vesele ce-ţi aduc zâmbetul pe buze, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu sunt decât un alt decorator, mai mult sau mai puţin talentat.

Dacă robotesc până la epuizare în bucătărie, pregătind mese îmbelşugate, frământând cozonaci pufoşi şi înmiresmaţi şi aranjând apoi ca nimeni altcineva masa de sărbătoare, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu sunt decât un simplu bucătar.

Dacă mă ofer să ajut la cantina socială, să duc Vestea Bună la azilul de bătrâni şi dacă dau tot ce am în scopuri caritabile, dar nu-mi exprim dragostea faţă de familia mea, nu-mi foloseşte la nimic.

Dacă împodobesc bradul cu îngeraşi argintii şi fulgi de zăpadă confecţionaţi cu migală (sau masa cu aranjamente florale inspirat şi iscusit alcătuite), dacă particip la o serbare după alta, onorând nenumăratele invitaţii ce mi se fac, dacă nu lipsesc la nici o repetiţie de cor pentru marea Sărbătoare, dar în toate acestea nu mă concentrez în primul rând asupra lui Cristos, nu-mi foloseşte la nimic şi nu am pătruns adevăratul sens al Sărbătorii.

Dragostea se opreşte din gătit ca să îmbrăţişeze copilul.

Dragostea se opreşte din împodobitul casei ca să-i dea un sărut soţului şi să-i spună te iubesc.

Dragostea este plină de bunătate, deşi grăbită si obosită.

Dragostea nu pizmuieşte casa celui care a pus pe masa împodobită festiv farfuriile din cel mai fin porţelan şi tacâmurile de argint.

Dragostea nu ţipă la copii să nu-i stea în cale, ci este plină de mulţumire că îi are, chiar dacă i se împletesc printre picioare.

Dragostea nu le face daruri numai celor care pot să dăruiască la rîndul lor, ci se bucură să le pregătească daruri în primul rînd celor care nu au din ce să dăruiască.

Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieste totul, suferă totul.

Dragostea nu va pieri niciodată.

(autor necunoscut)

Trimis de Irena H

(horvath@unita-turism.ro)

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2008
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d blogeri au apreciat: