you're reading...
mana de luni

LIDERUL CARE MERITĂ URMAT

LIDERUL CARE MERITĂ URMAT

de Rick Boxx

Ai lucrat vreodată pentru un lider pe care ai dorit din toată inima să-l urmezi? Îmi aduc aminte că am avut un şef care, datorită entuziasmului său molipsitor, respectului şi amabilităţii sale, m-a făcut să accept o sarcină de care-mi era groază. Se vorbeşte adesea despre lideri care au o asemenea putere de a-i inspira pe ceilalţi încât la nevoie, oamenii sunt gata să treacă ’’prin zid’’ pentru a-i urma. Şeful meu era un astfel de lider.
 
Din păcate, asemenea lideri sunt greu de găsit. Unii aşa-numiţi lideri au o atitudine de tipul ’’Ceilalţi trebuie să mă urmeze pentru că eu sunt şeful’’. Totuşi, prea mulţi dintre aceşti indivizi nu reuşesc să câştige încrederea oamenilor şi nu sunt capabili să conducă eficient. Ca urmare, se vor trezi că în toiul bătăliei ceilalţi îi părăsesc şi rămân singuri.

În contrast, liderii eficienţi ştiu că trebuie să încurajeze şi să dezvolte în angajaţi dorinţa de a-i urma. Cunosc un lider care a spus ’’Nu voi cere niciodată cuiva să facă un lucru pe care eu însumi nu aş dori să-l fac’’. Aceasta nu înseamnă că liderul trebuie să facă el singur totul pentru că prin definiţie, nu ar mai fi vorba de o poziţie de lider. Însă o modalitate prin care liderii îi pot motiva pe ceilalţi să-i urmeze, este să le comunice că nu există sarcini care nu se potrivesc unui lider sau l-ar înjosi în ochii oamenilor, cum ar fi spre exemplu spălatul duşumelei sau schimbarea unui bec.

Cineva a făcut urmatoarea afirmaţie:’’Dacă spui că îi conduci pe alţii, dar te întorci şi vezi că nu te urmează nimeni, înseamnă că faci doar o plimbare!’’. Ori, Proverbe 14:28 ne învaţă că „Slava împăratului stă în mulţimea poporului, dar lipsa poporului este pieirea domnitorului.” 

Poate că de aceea sunt atât de multe firme, organizaţii non-profit sau chiar echipe sportive, care au mari probleme din cauza conducerii. Ele nu au ales liderii pe care ceilalţi doresc să-i urmeze. După cum afirmă Biblia, “Când este revoltă în ţară, sunt mulţi conducători, dar domnia dăinuieşte cu un om priceput şi încercat” (Proverbe 28:2).
 
Dacă vrei ca angajaţii sau cei pe care îi conduci să te urmeze, chiar şi în circumstanţele cele mai dificile, străduieşte-te să fii un lider puternic – unul care îi motivează pe ceilalţi, ştie să negocieze, acţionează cu hotărâre, slujeşte intereselor grupului şi formează noi lideri.
 
De care dintre caracteristicile de mai sus trebuie să te ocupi în această săptămână?

Cel mai bun exemplu de lider pe care-l găsim în Biblie este Isus Cristos. În Marcu, 10:45, El a afirmat depre Sine următoarele: ’’Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi!’’

Eşti tu un asemenea lider? Sau îţi poţi imagina că vei deveni un lider care doreşte mai mult să slujească decât să fie slujit şi este dispus să se sacrifice dacă este nevoie, pentru binele altora? Un astfel de lider merită urmat.

Întrebări pentru dezbatere/meditare

1. Care a fost cel mai bun lider pentru care ai lucrat vreodată? De ce a fost acest lider atât de eficient?

2. Acum descrie cel mai rău ’’şef’’ pe care l-ai avut vreodată. Ce puncte slabe avea acest individ? Ce calităţi de lider îi lipseau?

3. Cum te auto-evaluezi ca lider? Care consideri că sunt punctele tale forte – şi de ce abilităţi sau calităţi de lider crezi că mai ai nevoie?

4. Isus a spus despre Sine Însuşi că a venit să slujească, nu să fie slujit şi să-şi dea viaţa pentru răscumpărarea multora. Crezi că este realist să ne aşteptăm ca şi liderii din zilele noastre să îşi asume un asemenea angajament? Explică răspunsul.

Dacă doreşti să citeşti şi alte pasaje din Biblie legate de acest subiect, caută la:
Iosua 1:1-9; Psalmi 23:1-6; Proverbe 27:23-27; Luca 6:37-40; Ioan 10:2-14

Copyright 2009, Integrity Resource Center, Inc. Adaptat cu permisiune după „Integrity Moments with Rick Boxx”.
MANA DE LUNI este tradusă în limba română cu acordul CBMC International şi se distribuie gratuit, la cerere, prin e-mail de asociaţia CBMC România. Tel/Fax 0257 259 248, E-mail: cbmc@rdslink.ro Traducere şi adaptare de Ionel Sinaci.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

ianuarie 2009
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat asta: