you're reading...
juridic

APEL -Directiva UE- accesul la bunuri si servicii


March 16, 2009 by institutulcrestin

Stimati colaboratori
Dupa cum este mai mult decat vizibil, trecem printr-o perioada foarte delicata, atat national cat si global, insa, cu toate acestea, dorim sa va aducem la cunostinta un fapt ingrijorator si un demers european oficial care se poate dovedi, in final, foarte nefast.
Desi intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana este un fapt ce aduce cu sine beneficii de netagaduit, totusi sunt si aspecte care pot fi considerate pericole care ameninta libertati si drepturi fundamentale ale omului. Avand in istoria recenta trista experienta a comunismului, consideram ca nu ar trebui sa renuntam la drepturi care tin strict de persoana umana si libertatea sa de a alege conduita pe care sa o urmeze.
Desi consideram discriminarea ca fiind o atitudine incorecta, totusi, consideram ca nu este corect ca, in numele non-discriminarii, persoanele sa fie obligate la actiuni, atitudini si compromisuri contrare convingerilor lor, fie de factura religioasa, civica ori personala. S-ar ajunge astfel la discriminare inversa, persoana care resimte presiunea compromisului fiind cea obligata, pe viitor, sa actioneze contrar convingerilor sale. Nu contestam dreptul nici unei persoane ori minoritati de a se manifesta conform convingerilor sau orientarilor sale, de orice natura, dar nu putem fi de acord cu obligarea celorlati actori sociali la schimbarea perceptiei, convingerilor, atitudinilor ori a disponibilitatii de a acorda concursul.
Stimati colaboratori, acest pericol este din pacate tot mai real si aceasta este cauza pentru care va este adresat acest apel.
Gasiti atasat acestui mail o brosura care explica intr-un format cat mai concis care este situatia actuala a proiectului precum si pericolele care rezulta din adoptarea “Propunerii de Directiva a Consiliului cu privire la punerea in aplicare a principiului tratamentului egal al persoanelor, indiferent de religie sau convingeri, handicap, varsta sau orientare sexuala” Tot in aceasta brosura gasiti si link-ul unde se poate vizualiza aceasta propunere de directiva, cu precizarea ca partea care poarta un risc major se gaseste in Cap.1, art.3, alin.(d) iar exemplele prezentate speram ca sunt mai mult decat graitoare cu privire la discriminarea inversa pe care aceasta Directiva urmeaza sa o instituie. Amintim ca singura obiectie tine de activitatea de “oferire de bunuri si servicii publicului” In materia raporturilor de munca, a educatiei sau a intergarii sociale consideram ca accesul persoanelor ar trebui sa fie neingradit.
Stimati colaboratori, va solicitam respectuos concursul in informarea si constientizarea opiniei publice din tara noastra cu privire la modul, subtil dar eficient, in care libertatile personale sunt limitate, pana la eliminarea completa, toate in numele unei egalitati inteleasa gresit si partizan. Cu ajutorul unor organizatii non-guvernamentale din Marea Britanie s-a reusit traducerea si tiparirea acestui pliant in limba romana, organizatiilor non-guvernamentale din Romania revenindu-le responsabilitatea de a-l distribui, de a informa publicul si, eventual, de a constitui grupuri de initiativa.

brosura-eu-directive-final_page_1

brosura-eu-directive-final_page_2

brosura-eu-directive-final_page_3

brosura-eu-directive_page_4

descarca in    brosura-eu-directive-final

Av. Matei C. Ciprian

http://institutulcrestin.wordpress.com/

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

martie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: