you're reading...
diverse

Dr. David Coffey, Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste anunţă participarea sa la Conferinţa naţională a bisericilor creştine baptiste din România

Dr. David Coffey, Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste anunţă participarea sa la Conferinţa naţională a bisericilor creştine baptiste din România

19/03/2009

Uniunea Baptistă din România este membră a Alianţei Mondiale Baptiste încă de la fondarea acesteia în anul 1905. De-a lungul anilor de persecuţie Alianţa Mondială Baptistă a jucat un rol important în apărarea drepturilor credincioşilor baptişti din România.
Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste, Dr. David Coffey a anunţat participarea sa la Conferinţa Naţională a Bisericilor Creştine Baptiste din România.
David Coffey a slujit ca păstor în trei biserici baptiste din Marea Britanie, una din acestea fiind cea din Upton Vale, Torquay, biserică ce are legături puternice cu baptiştii din România. El a servit ca Moderator al Bisericilor Evanghelice, organizaţie care reprezintă 19 Biserici Evanghelice.
David Coffey are o pasiune pentru evanghelizare şi a condus o serie de conferinţe cu numele ÒApa vieÓ, organizate de către Alianţa Mondială Bapitstă. Prin aceste conferinţe s-a oferit pregătire relevantă local pentru evanghelizare în: Birmingham, St. Petersburg, Nairobi, Dimapur, Nagaland şi Havana, Cuba.
David Coffey slujeşte ca şi Guvernator al Colegiului Spurgeon din Londra unde s-a pregătit ca slujitor al Evangheliei. Are un interes deosebit pentru mărturia din ţările arabe şi din oriental mijlociu în general.
David Coffey este angajat în predicare şi învăţătura Scripturilor. A fost invitat ca vorbitor la diferite conferinţe biblice şi a slujit timp de zece ani în consiliul Convenţiei Keswick. A publicat mai multe lucrări: Build that Bridge (Kingsway 1986) cu tema conflictului şi împăcării; Hebrews (Epistola către Evrei) comentariu publicat de CWR; Joy to the World, publicată de CWR; Comentariu la Epistola către Romani publicată de către IVP (2000) şi ultima sa lucrare: despre unitatea evanghelicilor – All one in Christ Jesus Ð va fi publicată de către Keswick Foundation în vara anului 2009.
În decembrie 2007 a primit titlui OBE (Ordine al Imperiului Britanic), din partea Majestăţii Sale, Regina Elisabeta II. David Coffey slujeşte ca membru al Consiliului de Consultanţă al lui Tony Blair.
David este căsătorit cu soţia sa Janet de 43 de ani, au doi copii adulţi şi patru nepoţi.

sursa http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/65

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

martie 2009
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: