you're reading...
culte secrete, diverse

Cât costă sufletul tău? un blid de linte… 30 de arginţi… sau o sponsorizare Rotary?

Biblia ne spune că Esau, fiul lui Isaac, a vîndut fratelui său Iacob, dreptul lui de întâi născut, pentru un blid de linte. Să nu uităm că Esau era flămînd, iar Iacov  i-a cerut acest preţ pentru blidul de linte. Dacă atunci, cînd Dumnezeu umbla pe pămînt se întîmplau asemenea lucruri, ce să pretindă săracii noştri de la cei care au iau astăzi decizii. Unii zic că cei săraci, pentru un blid de linte, dau  voturile lor şi cred că în asta constă nedreptatea democratică. Am văzut după ultimile două alegeri costul acestor linte.  Un ucenic al Mântuitorului de dragul „viziunii proprii” despre lume şi viaţă ( concretizată în termenii arginţilor) şi-a vândut nu numai credinţa, nu numai liderul( Domnul şi Mântuitorul) dar şi veşnicia  sufletului.

Astăzi ne aşteptăm de la copii lui Dumnezeu  şi mai ales de la liderii lor la mai multă înţelepciune şi chiar mai multă maturitate în luarea deciziilor.  Nu s-a uscat bine cerneala de pe blogurile legate de dezvăluirile colaborării evanghelicilor cu securitatea că deja alt fenomen ia amploare.   Unii îl caută în domeniul teologiei( de la Pelagius până la Full Gospel), alţii în domeniul politicului (se scuză cu tranziţia de şa roşu spre portocaliu), cei mai mulţi îl plimbă în zona economică ( dau vina pe criza financiară), putini il duc în zona spiritualului si spun ca este o problemă de…dumnezei .
La intrările în marile oraşe din vestul tării poţi vedea două dintre insemnele masonice care vor să devină  patronii oraşelor. Club Rotary International si Club Lions.  (vezi  http://www.rotary2241.org/new/ http://www.lionstimisoara.ro/home ).  Incetul cu încetul, după atragerea oamenilor de afaceri , a organizaţiilor nonprofit, a partidelor , a institutiilor culturale şi educative , încep să cumpere şi Biserica.
Care sunt costurile?
Întăi cumpără liderii bisericilor( vezi miscarea ecumenică şi intâlnirile lor periodice) apoi finanteatează liderii de ONG uri, trimit la cursuri , conferinte şi studii în străinătate, atrag oamenii de afaceri cu finanţări  şi oferte prin cluburile lor şi networkingul creat, folosesc sărbătorile religioase majore prin finantare de activităţi de strada ( festivale, marşuri, proteste culturale, activităţi pro life, pro family şi  baluri de caritate) momesc elitele din toate domeniile şi promovează în numele egalităţii de şanse egale doar pe cei care colaboreaza cu ei, etc
Dorim să vă prezintăm mai jos  o astfel de manifestare publică destul de discretă dar şi nu putin  mediatizată .

O fundaţie din Timişoara ( http://www.missiolink.org) condusă de pastorii baptisti Eugen Groza, Petru Bulica si  Alex Neagoe  http://www.missiolink.org/about-mli/board-of-directors/ a apelat la  serviciile financiare  ale clubul  mason local- Club Rotary Ripensis pentru finantarea activităţilor caritabile în care bisericile locale sunt implicate.

sursa http://tvt89.bridgeman.ro/stiri.php?istire=2550

Presa despre agenda

Oare chiar acestea sunt standardele Bisericii lui Cristos în generaţia noastră? Bal de epocă, joc de ruletă si dansatoare de cabaret? mijloace de a strange bani pentru copii defavorizaţi şi îngrijiţi de bisericile locale?

Ce atitudine ar trebui să luăm ca si credincioşi evanghelici faţă de aceşti lideri care una ne predică şi alta ne învaţă să facem?

Vă propunem să luaţi atitudine în bisericile locale faţă de astfel de coborare de standarde de către liderii bisericilor care sunt implicaţi în parteneriate cu Cluburi, ONG-uri, firme si  Temple Masonice( http://www.grandlodge.ro/ro/prezentare/).

Apostolul Pavel in epistola catre Romani capitolul 6 cu versetul 1 scrie

Ce vom zice dar? Să păcătuim mereu, ca să se înmulţească harul?   Nicidecum! Noi, cari am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?

Cristos este viu ! cum puteti sta nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare?

Cât costă sufletul tău?

-pe Esau l-a costat un blid de linte…

-pe Iuda 30 de arginti,

-al lor 5000 ron de la  Balul Primăverii.

– pentru mine Iisus Cristos a plătit cu viaţa,  cu moarte peste moarte călcând, dar a rămas neprihănit.

De aceea Dumnezeu l-a înălţat mai presus de orice si oricine…

Nu uita :

Piata ofera…un blid de linte…

Politicienii …doar 30 de arginţi…

Masonii…   o sponsorizare ( inchinare  de tip balul primaverii) Rotary …

Isus Cristos  ….  viata veşnică

Tu ce alegi?

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pingback: Valorile Bisericii sau valorile Rotary?… Dumnezeu sau Mamona? « Timişoara Evanghelică - 05/12/2011

calendar

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d blogeri au apreciat: