you're reading...
manifeste

Declaraţia-manifest a bărbaţilor creştini: „Bărbatul nu mai este bărbat, nu are identitate, iar femeia se masculinizează”

Declaraţia-manifest a bărbaţilor creştini: „Bărbatul nu mai este bărbat, nu are identitate, iar femeia se masculinizează”

Valentin Dedu este conştient că îşi va atrage antipatii pentru  ceea ce susţine

Timisoara

Valentin Dedu este conştient că îşi va atrage antipatii pentru ceea ce susţine

Bărbaţii de la Biserica Metanoia din Timişoara au redactat un manifest  împotriva noilor tendinţe, a omului modern. Semnatarii declaraţiei militează pentru respectarea principiilor biblice în relaţiile bărbat-Dumnezeu, bărbat-femeie şi bărbat-societate.

„Noi suntem creştini evanghelici, care prin tradiţie sunt militanţi sociali. Evanghelicii români sunt destul de reţinuţi, dar cred că se ridică o generaţie tânără care ia atitudine. În acest sens vrem să luăm atitudine, să atragem atenţia asupra a ce spune Biblia despre eutanasie, avort, homosexualitate sau disocierea dintre sexe”, a explicat editorul Valentin Dedu, modul în care a apărut „Declaraţia bărbaţilor creştini”.

Dedu consideră că omul modern, implicit familia modernă, nu are niciun fel de repere care să-i confere siguranţă, iar singurul sistem de crezuri care oferă răspunsurile corecte este creştinismul. „Am considerat mai mult decât oportun să ne comunicăm convingerile cu privire la acest subiect specific de o manieră clară, concisă, care să comunice, prin forţa argumentelor şi tonalitatea abordată, că suntem deschişi la schimbare, dar nu la a face vreun compromis cu valorile pe care le promovăm”, a mai spus Valentin Dedu.

Efectele feminismului

Acesta consideră că una dintre „bubele” societăţii moderne este feminismul, care în România nu există, dar efectele curentului din America se resimt. „Bărbatul nu mai este bărbat şi s-a ajuns la masculinizarea femeii. Au fost şi efecte pozitive, ca accesul femeilor în funcţii publice, dar efectul advers a fost bărbatul inert. Vrem să luăm atitudine în acest context de confuzie teologică şi socială”, a mai spus editorul declaraţiei.

Bărbatul, creat să fie lider

Bazat pe principiile biblice, Dedu susţine că Dumnezeu i-a creat pe bărbat şi femeie egali, dar cu roluri diferite. „Bărbatul şi femeia sunt egali ca valoare, ca demnitate umană, dar diferiţi ca şi roluri, iar asta nu are de-a face cu şovinismul sau cu misoginismul”, a mai spus Dedu. Acesta suţine că, potrivit Bibliei, în cadrul familiei bărbatul are rolul de lider. „Bărbatul nu trebuie să abuzeze, dar trebuie să-şi asume rolul de lider, în sensul că trebuie să răspundă de modul sănătos de funcţionare a familiei, veghează asupra moralităţii familiei. Aşa l-a lăsat Dumnezeu”, a mai spus Dedu.

sursa

descarca aici:

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d blogeri au apreciat: