you're reading...
conferinte

CAPE TOWN 2010 – AL TREILEA CONGRES LAUSANNE DE EVANGHELIZARE A LUMI

CAPE TOWN 2010 – AL TREILEA CONGRES LAUSANNE DE EVANGHELIZARE A LUMII

Dupa exact 200 de ani de la data in care misionarul William Carey a aratat necesitatea organizarii unui congres global de misiune in Cape Town, visul lui a devenit realitate.

Peste 4000 de lideri crestini evanghelici din 197 de tari s-au intalnit in Cape Town, Africa de Sud, in perioada 16-25 Octombrie, 2010, pentru a analiza felul in care problemele stringente ale vremurilor noastre influenteaza viitorul bisericii crestine si al evanghelizarii intregii lumi.

Primul congres de acest gen a avut loc in 1974 la Lausanne, iar al doilea s-a ținut la Manila, în 1989. Congresul din Cape Town, unic in istoria bisericii crestine prin numarul si diversitatea participantilor, a debutat sub tema “Dumnezeu  în Hristos, împăcând lumea cu Sine” (2 Corinteni 5:19), si a avut drept motto “Intreaga Evanghelie, vestita de catre intreaga biserica la intreaga lume”.

Sesiunile de dimineata ale congresului au avut la baza studiul Epistolei catre Efeseni si s-au concentrat pe sase teme majore extrase ca si aplicatii din textul biblic: adevarul lui Hristos intr-o lume pluralista si globalizata, pacea lui Hristos intr-o lume divizata si distrusa, dragostea lui Hristos pentru cei din alte religii, planul lui Dumnezeu cu privire la evanghelizare in secolul 21, chemarea bisericii lui Hristos la smerenie, integritate si simplitate, si un nou echilibru global prin formarea de parteneriate in cadrul Trupului lui Hristos.

Sesiunile de seara au avut scopul de a inspira si incuraja biserica globala. In fiecare seara au fost prezentate cate o regiune a globului impreuna cu provocarile cu care se confrunta biserica crestina din acea zona. Deasemenea, fiecare regiune geografica a scos in evidenta felul extraordinar in care Dumnezeu lucreaza in contextul respectiv.

Intalnirea de la Cape Town a inceput si s-a incheiat cu cate o sesiune de dialog regional. In cadrul acestor sesiuni, lideri din regiuni geografice invecinate au avut ocazia sa puna bazele unei viitoare colaborari in ce priveste lucrarea de evanghelizare in zona lor de activitate.

Romania a fost reprezentata de o delegatie formata din 11 persoane: Vlad Criznic – Ravi Zacharias Trust, David Chronic – Fundatia Cuvantul Intrupat, Corneliu Constantineanu – Institutul Teologic Penticostal Bucuresti, Danut Manastireanu si Mihai Pavel – World Vision, Catalin Croitor – Lausanne Younger Leaders, Daniel Fodorean – Leader Formation Institute Eastern Europe, Ghita Ritisan si Vasilica Croitor – Agentia Penticostala de Misiune Externa, Ina Hrisca si Daniel Bujenita – Centrul Roman pentru Studii Transculturale.

De mentionat este si faptul ca doua sute de persoane din delegatia chineza au fost impiedicate de catre autoritatile comuniste chineze sa participle la lucrarilie congresului. Multumim lui Dumnezeu pentru libertatea de a calatori pe care o avem ca romani, dar ne rugam in acelasi timp ca El sa aduca vremuri de libertate si pentru fratii si surorile noastre din China. De asemenea, sa ne rugam ca intreaga biserica a lui Hristos din Romania sa fructifice la maxim timpul de har si libertate pe care il are pentru a duce intreaga Evanghelie la intreaga lume.

Pastor Catalin Croitor

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
%d blogeri au apreciat: