you're reading...
diverse

Interviu cu Philip Yancey

În această săptămână, așa cum știți majoritatea dintre voi, a luat parte la conferința “Creștere în Har”, Philip Yancey, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori creștini. Publicul din România este familiarizat cu cărțiile lui printre care se numără: Isus pe care nu l-am cunoscut, Dezamăgit de Dumnezeu , Biblia pe care a citit-o Isus și multe altele. Philip Yancey este în România împreună cu soția lui, cea care îl însoțește în multe dintre călătoriile sale. La sfârșitul acestei conferințe Philip a fost de-acord să ne acorde un interviu cu privire la viața lui.

Tocmai se apropie de sfarșit prima voastră experiență în România. Ce părere v-a lăsat România și oamenii de aici?

Îmi plac românii. Știu că ați trecut prin perioade dificile în istorie și cred că acestea v-au influențat să fiți mai smeriți, mai umili. Aceasta este o calitate de apreciat, pe care în țara mea nu o prea găsești. Americanii sunt mai degrabă insistenți, aroganți. De altfel, oamenii din diferite țări au caractere diferite, precum germanii. În România, smerenia a venit probabil ca și rezultat al suferinței prin care ați trecut. Dar aceasta este o calitate frumoasă. Ni se spune în Filipeni : „Să aveți în voi gândul acesta, care era și în Hristos Isus” – El era smerit. Sunt de asemenea surprins că românii sunt călduroși; nu poți folosi cuvântul călduros pentru a descrie oameni din unele țări din Europa, precum cele scandinave. Ei sunt foarte reci și distanți. În schimb, românii sunt niște oameni deschiși și prietenoși.

Știm că ați trecut prin momente dificile în anii copilăriei și apoi ai tinereții, când credința va fost sdruncinată. Cum a revenit Philip Yancey la sentimente mai bune față de Dumnezeu?

Citeşte mai mult: aici

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
%d blogeri au apreciat: