you're reading...
politica

Grave abateri doctrinare la adunarea generală electivă la Biserica Baptistă Betel din Timisoara- problema 1

Grave abateri doctrinare  la adunarea generală  la Biserica Baptistă Betel din Timisoara

Problema nr 1.  Bugetul bisericii și gestionare lui

Reporter: Când începe anul fiscal la dumneavoastra în Romania

Economist : La  1 ianuarie a fiecarui an și se încheie la 31 decembrie.

Reporter:  De ce au loc adunările generale ale bisericilor baptiste în luna februarie spre sfârsit și unele chiar în martie?

Economist :   Nu știu sigur și eu m-am întrebat. În mod normal ar trebui să aibă loc în prima cel târziu a doua duminică din an.

Reporter:  Asta însemnă că banii  adunați cheltuiți de la 1 ianurie până au loc adunările generale sunt nebugetați și cheltuiți fără acordul organului ede conducere al bisericii care este Adunarea Generală?

Economist :   Da, din păcate conform Legii (codului fiscal) cei din comitet și pastorii gestioneaza banii în aceasta perioada fără acordul Adunarii Generale. Aceasta este abuz în serviciu și este regretabil.

Reporter:   Considerați că nerespectarea legilor fiscale este un abuz și o abatere de la doctrina Bisericii Baptiste din Romania?

Economist:   Da.  Consider că este o abatere gravă. Mai intâi că nu se respectă legea lui Dumnezeu și apoi că nu se respectă nici legile in vigoare ale  statului român. Biblia ne învață să respectăm autoritățile pentru că au fost puse sau îngăduite de Dumnezeu.

1 PETRU 2.13-17

13 Fiţi supuşi oricărei autorităţi omeneşti, pentru Domnul, fie împăratului, ca înalt stăpânitor,

14 fie guvernatorilor, ca unii trimişi de el să-i pedepsească

pe răufăcători şi să-i laude pe cei ce fac binele. 15

Căci este voia lui Dumnezeu ca, făcând lucruri bune, să reduceţi la tăcere ignoranţa oamenilor proşti. 16 Trăiţi ca nişte oameni liberi, dar fără a folosi libertatea drept acoperământ al răului,

ci ca nişte robi ai lui Dumnezeu!

17 Daţi cinste tuturor oamenilor, iubiţi-i pe fraţi, temeţi-vă de Dumnezeu, daţi onoare împăratului!

Baptistii Îl iubesc și-l respectă pe Dumnezeu și ar trebui să nu mai dea voie celor din conducerea bisericilor să inducă în mentalul participantilor că poți să-l slujești pe Dumnezeu și dacă mai încalci unle legi. Dacă copii nostrii cresc cu mentalitatea că poți 2 luni pe ani să fentezi statul sau adunarea credincioșilor, atunci când vor crește mari  vor crește și ei cu ceastă mentalitate. Consecințele sunt grave si nemăsurabile. Deja penitenciarele detin 16% adoelscenti provenind dintre familiile de evanghelici.( spun lucratorii din penitenciare)

Reporter:   Considerați că starea spirituală a membrilor bisericii este afectată de modul în care sunt administrați banii bisericii de către  cei responsabili pentru aceasta?

Economist:   Categoric că da. Banii nu sunt proprietatea noastra ci a lui Dumnezeu. Dumnezeu asteaptă de la noi să fim administratori,ispravnici  înțelepți. Lipsa binecuvîntării se vede din faptul că credincioșii nu mai dau nici măcar zeciuiala la biserică din cauza administrării nedemne a banilor de către pastori și comitet. Apoi o altă problemă destul de gravă, ca si parte a blestemului  este faptul că biserica apelează la fonduri și subvenții de la stat pentru liceele baptiste( care defapt sunt licee de stat confesionale, nu licee private pe langa bisericile baptiste) și subvenții pentru reparații/constructii/întreținere clădiri sau uneori plata salriilor pastorilor.( cu toate ca baptiștii proclama separatia intre biserică și stat)

Reporter:   Ce solutii vedeti ca și specialist în economie la aceste „nelegiuiri sfinte” tolerate de la an la an pe deoparte de liderii spirituali( din interes) pe de alta parte de adun[rile generale( din ignoranță)?

Economist:    Soluția este simplă. La Lege și la rânduiala.  In perioadele de criză soluția ar fi externalizare serviciului. În Statutul Uniunii Baptiste este prevăzut că se pot angaja directori financiari- din sectorul specialiștilor în finanțe și economie. Doar așa putem lua blestemul administrării haotice a bugetelor de pe umerii liderilor spirituali si rezolvarea gestionării deseori ilegale a banilor bisericii. Dar pentur asta trebuie să constientizăm și problema și nevoia. Ori se prea pare că nu există nici un interes din partea conducerilor să se recunoască problemele dar să se și rezolve. Paradigma lor destul de invechită este următoarea: Dacă dăm pentru Domnul dăm…daca administrează pastorii administrează sub călăuyirea Duhului sfînt și dacă este să judecăm – Judecata este a Domnului.

Această paradigmă trebuie schimbată. Altfel riscăm să continuăm să ne abatem grav de la Doctrina biblică a baptiștilor și să ne secularizăm cu Biblia în mână

Reporter:   Multumim pentru clarificările făcute. Din păcate aceasta problema de abatere d ela doctrina baptista persist ala Biserica baptistă  Betel din Timisoara si atitudinea pastorilor dar si ignoranta prezbiterilor nu da nici un semn de însănătosire. De 10 ani economiștii bisericii încearca să remedieze si nimeni nu-i bagă în seama. Poate cei indreptățiți să intervnă citesc acest articol și se autosesizează.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Un gând despre &8222;Grave abateri doctrinare la adunarea generală electivă la Biserica Baptistă Betel din Timisoara- problema 1&8221;

  1. La orice biserica se pot face astfel deanchete indirecte…si discrete…. sunteti membru la Betel sau la Elim? Problema la penticostali este ca sunt platiti pastorii de catre stat si contabilizarea /cenzorizarea este mai sticta…. dar legat de tehnici de alegeri/manipulare/partide/cumetrii….se intampla si in mediu penticostal… problema e ca nu multi au curajul sa spuna sau sa protesteze…. ptr ca sunt dati afara de fariseii din sistem… as vrea sa privesti la motivul plecarii echipei lui Nelu Filip….la Poarta cerului…Cristos ptr Romania si ai raspunsurile despre metodele din spatele amvonului…
    Dar Dumnezeu e in control…el inalta si tot el doboara…coboara am vrut sa spun…. frate Big Ovi…stiu ca ai durerile tale…sistemele sau bisericile nu ti le rezolva….doar Domnul Isus…. priveste tinta la El…El e capetenia desavarsirii credintei noastre…
    duminica binecuvantata…

    Scris de echipa stiri4u | 04/02/2011, 7:57 pm

calendar

martie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat: