you're reading...
articole

Ethosul bisericii baptiste …

După ce ani de zile se plângeu că nu vin frații la rugăciune… și  timp de 10 ani s-a investit în săli  ptr activități spirituale peste un milion de euro …săptămâna aceasta  unul din pastorii de la Betel – pastorul Sami Tutac a interzis grupurile de rugăciune de la demisolul bisericii. Grupurile erau inițiate și conduse de ceilalti păstori ai bisericii pastor Bulica Petru membru în bordul ABC cand au inceput grupurile mici pentru bărbați și pastor Ioan Bugnarug – pastor cu rugăciunea.

Reporter:  Care au fost argumentele  pastorului pentru a opri credincioșii să se mai întâlneacă la rugăciune în biserică?

Participant: Pastorul  spunea că manifestările de la rugăciune nu sunt în conformitate cu ethosul Bisericii Baptiste…???!!!

Reporter:  Dar v-a explicat care este ethosul baptiștilor?

Participant: Din ce a încercat el să explice eu nu am înțeles care este etosul bisericii baptiste…

Reporter:   La care manifestări în rugăciune se referea?

Participant: La strigăte , vorbirea in limbi și   proorocia.

Reporter:  Cum nu mai aveți voie să strigați la Dumnezeu în rugăciune? Le este teama ca Dumnezeu răspunde la rugăciuni și iasă la iveală păcatele celor din biserică?

Participant:   Deja Dumnezeu a început să răspundă și vedem  că pe zi ce trece descoperim tot mai multe nelegiuiri de care trebuie să ne pocăim. Auzim despre fapte de corupție  ca și la partid. Dacă ești prieten sau rudă cu pastorii ți se trec cu vederea păcatele. Dacă ai curajul să le demaști imediat te propun pentru excludere, te amenință și îți hărțuiesc membrii familiei.

Reporter:  Cum se face că în vară predica despre darurile Duhului Sfânt și spunea că el una stie…   si anume că  nu este un  baptist mort, puteți să-mi spuneti pentecostal, carismatic că nu-mi pasă… apoi la adunarea generală spunea ca în privința darurilor să facem cum scrie in Biblie nu cum este directia actuală a cultului baptist… S-a întâmplat ceva în pneumatologia pastorului din vară până acuma?

Participant:  Păi stii cum este …una predici alta faci….cine nu are darurile Duhului Sfănt nu poate conviețui împreună cu ceilalți și de aceea ii alungă din biserică… doar cei care au Duhul Domnului pot judeca și înteege duhovnicește. Nu ne mirăm pentru că așa au făcut și fariseii de la Templu pe vremea Domnului Isus….fariseii  nu erau din Dumnezeu și luptau împotriva celor care erau din Dumnezeu și așa se  făcea  politica Templului( cultului)

Reporter: Dar totuși cum rămâne cu celelalte două – vorbirea în limbi și proorocia?

Participant: Aceste daruri  sunt biblice dar baptiștii conservatori  nu le acceptă ca să se manifeste  în biserici.

Reporter: Ti se pare pastorul Sami ca fiind  ultraconservator?

Participant: Depinde de context…cu conservatorii se dă conservator cu ecumenicii se dă  catolic în teologie… se pare că după scandarile cu Iosif Ton -al cărui susținător a fost –  și faptul că în mai va fi congresul Uniiunii Baptiste la Timișoara, fiind membrul înca în Consiliul Uniunii vrea să dea bine, politic vorbind…

Reporter:  Și ce o să faceți  nu o să vă mai adunati în grupe mici să vă rugați?

Participant:  Ba da o sa mergem prin case pe la unii și pe la alții , o să mergem la rugăciune la alte biserici care ne primesc și nu ne alungă afară, și o să ne exercităm darurile spirituale în bisericile care nu le recunosc. La Betel darurile spirituale nu sunt  nici recunoscute nici promovate.  Instituția bisericii și zidurile ei nua u novoie de pietre vii ci doar de baptiști  tradiționali…

Reporter:     Dar touși cu ethosul cum rămâne? nu mai are loc de pathos?  Chiar așa s-a ajuns sa vă alunge pastorii afară din biserică doar pentru că vă rugați?

Participant:  Stiți în timpul comuniștilor partidul a început să controleze biserica și să înterzică lucrurile bune…astăzi se întâmplăla fel. Nu este singurul aspect al închinării care se dorește a fii controlat politic…

Discriminări și înșelătorii au fost și o să mai fie…unii ne predică că tocmai cei ce înșeală  șunt aleși de Dumnezeu… care dumnezeu?  vom ve dea într-o bună zi când toți ne vom înfățișa înaintea scaunului de judecată a lui Dumnezeu. Pînă atunci uneori trebe să suferim și pentru credința dată sfinților o dată pentru totdeauna…

Pentru a înțelege ce este ethosul bisericii  primare, un profesor ortodox a scris un articol tare  link ortodox

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

martie 2011
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: