you're reading...
politica

Noua Constituție a Ungariei îngrijorează Europa dar nu și pe Dumnezeu…

Ungaria este prima țară creștină din Europa care ia atitudine împotriva valorilor Europei secularizate prin votarea Noii Constituții.

Dumnezeu este trecut in Constituție la loc de cinste.

puteti gasi textul tradus aici http://www.euractiv.com 

Parlamentul ungar a adoptat luni noua constitutie ultraconservatoare, in care exista referiri la Dumnezeu, crestinism si familia traditionala, cu 262 voturi pentru, 44 impotriva si o abtinere, relateaza AFP. 

„Am trait un moment istoric. Textul recunoaste crestinismul ca fundament al civilizatiei noastre, dar constitutia garanteaza libertatea morala”, a declarat presedintele parlamentului, Laszlo Kover, la finalul votului asupra textului care poarta amprenta premierului conservator Viktor Orban. sursa Hot news

DUMNEZEU SĂ BINECUVINTEZE MAGHIARII

Declaraţie naţională

Noi, membri ai naţiunii maghiare la începutul unui nou mileniu, purtând responsabilitatea pentru toţi maghiarii, declarăm aici că: […]

Suntem mândri că Regele nostru Sf. Ştefan a fondat statul maghiar pe baze solide cu o mie de ani în urmă şi că a făcut ţara noastră parte a Europei Creştine.

Suntem mândri de strămoşii noştri care s-au luptat pentru supravieţuirea, independenţa şi libertatea ţării noastre.

Suntem mândri de magnifica performanţă intelecturală a poporului maghiar.

Suntem mândri că poporul nostru s-a luptat de secole pentru a proteja Europa şi a pentru a-i fi îmbogăţit cu talentul şi sârguinţa sa.

Recunoaştem rolul creştinismului în păstrarea naţiunii noastre. Apreciem diferitele tradiţii religioase din ţara noastră.

Mărturisim că baza existenţei umane este demnitatea umană. […]

Libertăţi şi responsabilităţi – Articolul II

Demnitatea umană este inviolabilă. Oricine are dreptul la viaţă şi demnitate; viaţa fătului va fi protejată de la concepţie.

Partea generală – Articolul M

(1) Ungaria protejează instituţia căsătoriei între un bărbat şi o femeie, relaţie matrimonială stabilită voluntar, la fel ca şi binele familiei ca bază pentru supravieţuirea naţiunii.

(2) Ungaria sprijină maternitatea.

(3) Protejarea familiei este reglementată prin lege specială.

sursa  Miklos PANYI, Adviser
Press and Communication – Hungarian Press
EPP Group in the European Parliament

După adoptarea sa în Parlament, noua Constituţie va trebui să fie semnată luni, în a doua zi de Paşte, de preşedintele Pal Schmitt, un apropiat al lui Viktor Orban, şi va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012. sursa Mediafax

Deci se poate si astazi si mai ales in Europa.

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

aprilie 2011
L M M J V S D
« mart.   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: