you're reading...
articole

“Frumusetea nunților baptiste” – mai crede cineva în asta?

de Dyo

 În raportul prezentat la congres, legat de activitatea depusă de domnia sa pe probleme de educaţie, Paul Negruţ a menţionat la un moment dat o listă întreagă de practici de prin bisericile baptiste româneşti, aflate în contradicţie cu …da, ştiţi voi cu ce. Dintre acestea, unele se refereau la obiceiuri de nuntă care au început să îşi facă loc între baptişti: dansul miresei, al mesenilor, bijuterii, oficiul naşilor, consumul de alcool …

A fost unul dintre momentele în care Paul Negruţ chiar a vorbit cu o anume pasiune. Trebuie să ne întoarcem la frumuseţea nunţilor baptiste, zicea el … Aici, aşa cum m-am confesat în postarea cu impresiile mele despre congres, am pufnit în râs. Gest frivol, recunosc, dar pe care, măcar într-o anumită măsură, îl pot explica, cât se poate de serios.

În ce constă frumuseţea unei nunţi baptiste?

Am auzit nu de puţine ori afirmaţia că “nunţile de pocăiţi sunt plicticoase”. Mda, ce să-i faci, cei din “afară”, ortodocşii, obişnuiţi cu băutura şi dănţuiala, găsesc nunţile noastre anoste, seci, lipsite de bucurie; şi totusi, aceasta afirmatie levitează adesea şi prin creierele pocăite. Căci ce se face la multe din frumoasele nunţi baptiste, în afară de faptul că se consumă apă minerală, sucuri acidulate sau ne, şi se face plinul la stomac pentru vreo trei-patru zile în avans? O îmbuibare adesea strigătoare la cer, gratinată cu conversaţii sfinte la colţuri de masă, cam asta este ceea ce se poate spune despre minunatele noastre nunţi uneori.

mai departe aici

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2011
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: