you're reading...
carti noi

Schiţe de discuţie de David Lynn

O carte în sprijinul celor care doresc să-i îndrume pe tineri în discuţii interesante
   

 

     Eşti dezamăgit că tinerii rămân tăcuţi şi indiferenţi ori de câte ori abordezi un subiect de discuţie în grupul tău? Soluţia o poţi găsi în Schiţe de discuţie – un mijloc ingenios de a-i încuraja pe tineri să discute despre câteva din subiectele care îi interesează cel mai mult:

 • alcool şi droguri
 • sex şi ispite
 • muzica rock şi TV
 • modele şi succes
 • relaţia cu părinţii
 • teamă
 • materialism
 • rugăciune şi relaţia cu biserica

     Ce presupun schiţele de discuţii? Ele sunt pur şi simplu nişte chestionare întocmite în aşa fel încât să te ghideze pe traseul unei discuţii, bine jalonat cu întrebări, de la iniţierea ei până la încheiere. Tocmai prin întrebările pe care le ridică, acestea îi determină pe tineri să mediteze şi să dezbată cu interes subiectele puse în discuţie.

     Volumul de faţă însumează 90 de schiţe de discuţii pe diferite teme, gata întocmite pentru a fi dezbătute oricând şi oriunde, având în încheiere un index de subiecte şi titlurile schiţelor de discuţie care tratează aceste subiecte.

     – o foaie pentru liderul grupului – pe aceasta se găsesc prezentate
– subiectul lecţiei
– scopul lecţiei
– idei pentru introducere
– un ghid de conducere a discuţiilor în grup, cu indicaţii de metodică
– încheierea lecţiei – cu concluziile care trebuie trase
– idei pentru alte activităţi care pot fi făcute pentru a aprofunda lecţia sau a întări concluziile acesteia

     – o foaie pentru tinerii din grup (chestionarele despre care se vorbeşte mai sus)

     Iată cum se folosesc:

 1. Alege o lecţie din manual, în funcţie de subiectul pe care doreşti să-l dezbateţi
 2. Fă o fotocopie a schiţei pentru fiecare participant la discuţie.
 3. Acordă tinerilor un timp suficient pentru ca fiecare să noteze direct pe chestionar, în spaţiile special rezervate, răspunsul la întrebări
 4. Dezbate cu întregul grup răspunsurile notate individual, oferind fiecăruia posibilitatea să îşi exprime astfel opiniile.
 5. Verifică ce spune Biblia despre acest subiect şi compară punctul ei de vedere cu părerile expuse de grup
 6. Încheie discuţia subliniind concluziile menţionate în secţiunea adresată liderului sau formulând chiar concluzii personale.

     Această carte încearcă să vină în sprijinul celor care îndrăznesc să-i îndrume pe tineri în dezbateri interesante, oferindu-le câţiva paşi necesari parcurgerii lor într-un ritm captivant, precum şi numeroase idei pentru viitoare lecţii. Puteţi fi convinşi că tinerii vor discuta mult timp de acum înainte, cu interes, despre subiectele dezbătute aici.


Doriţi să citiţi câteva pagini din carte? Click aici!       Acest fişier PDF conţine opt schiţe de discuţii dintre cele mai interesante. Sunt cadoul Editurii Noua Speranţă pentru dumneavoastră! Le puteţi imprima şi multiplica pentru a fi folosite în grupul de tineri cu care lucraţi!
Doriţi să comandaţi cartea? Click aici!                            Interesant! Vreau sa spun si la altii! (ShareThis)


Despre autor
David Lynn este unul din membrii fondatori ai echipei seminarului Understanding Your Teenager şi un veteran cu peste 30 de ani de experienţă în lucrarea cu tinerii. El este autorul a mai multor cărţi şi resurse, inclusiv seria Talksheets (din care face parte şi prezentul volum), The Youth Group Calendar, Tension Getters I şi II. Împreună cu soţia sa Kathy au pus bazele organizaţiei Home Grown Faith care echipează părinţii, familiile şi bisericile să transmită credinţa lor copiilor. David a dezvoltat şi Recovery Together, un program inovativ de tratament pentru adolescenţi şi părinţi. Locuieşte cu soţia sa Kathy şi cei doi băieţi în Arizona, S.U.A.

Opinii despre această carte

      O resursă extraordinară pentru liderii de tineret, un mod relevant şi eficient de a-i conduce pe adolescenţi în descoperirea adevărurilor lui Dumnezeu şi în aplicarea lor în viaţa de zi cu zi. Stimulează gândirea, analiza şi transformarea ideilor în acţiune. O recomand cu căldură!

Rei Abrudan, pastor, lider de tineret, Biserica Creştină Baptistă Mănăştur, Cluj

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2011
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: