you're reading...
articole

Imagini spectaculoase cu eclipsa totală de Lună văzută de la Timișoara

16 iunie 2011, 09:20 |  Autor: Ștefan Both |

Cuvinte cheie: timisoarabanateclipsă,

Eclipsă totală de Lună

Sute de timișoreni au urmărit la Observatorul Astronomic cum s-a întunecat luna. Fenomenul astronomic este considerat spectaculos pentru public, dar mai puțin interesant pentru oamenii de știință.

  
CLICK PE POZE pentru GALERIE FOTO!

Eclipsa totală de lună din această noapte a avut cea mai lungă durată dintre toate eclipsele din ultimii 11 ani. Specialiștii spun că această eclipsă este una extrem de spectaculoasă pentru publicul larg, însă pentru oamenii de știință nu are prea multe secrete. În timpul eclipsei totale, Soarele, Pământul și Luna sunt perfect aliniate.

  
CLICK PE POZE pentru a doua GALERIE FOTO!

Eclipsa totală de Lună nu prezintă un mare interes în rândul oamenilor de știință. Eclipsele acestea sunt destul de dese și nu pot furniza informații noi, spre deosebire de eclipsele de Soare. Pentru noi este un fenomen banal, dar este spectaculos pentru oamenii de rând”, a declarat Farkas Laszlo, cercetător principal la Observatorul Astronomic din Timișoara.

  
CLICK PE POZE pentru a treia GALERIE FOTO, cu imagini fabuloase cu eclipsa

Eclipsa a început la ora 20.24 (ora României), când Luna intră în penumbră, care a durat o oră și 40 de minute. Apoi va intra în eclipsă totală, când va fi acoperită complet de umbra Pământului. Maxima s-a înregistrat la ora 23.12, când Luna a căpătat o culoare portocaliu-cărămizie. Totalitatea s-a încheiat la ora 00.03.

 

VEZI AICI GALERIE FOTO CU ECLIPSA DE LUNĂ

Înghesuială la Observatorul Astronomic

Sute de timișoreni au luat drumul Observatorului pentru a vedea eclipsa de Lună prin lunetă și telescop profesionist. Înainte să se întunece în totalitatea, pentru a putea vedea Luna în toată splendoare ei, cei de la Observator au făcut o lecție deschisă cu vizitatorii, iar copiii au avut parte de jocuri

  

Vezi fotografii spectaculoase realizate de Radu Micu

Eclipsa durează foarte mult. Astfel, am oferit publicului posibilitatea de a vedea prin telescop și lunetă lucruri pe care nu le observă cu ochiul liber. Printre ele și mai multe treceri ale Stației Spațiale Internaționale, Saturn, unele stele”, a mai spus Farkas Laszlo.

  

VEZI GALERIE FOTO DE LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC 

sursa aici

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

iunie 2011
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
%d blogeri au apreciat: