you're reading...
articole

Consiliu închizitor sau comisie de reabilitare spirituală

Informații și încercări

Cativa pastori baptiști din diaspora încearcă să medieze reabilitarea spirituală și teologică a lui Iosif Țon… cum?
sursa http://rbabiserici.blogspot.com/2011/07/informatii-si-incercari.html
Dragii meiBiblia spune: „Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl“ (Col. 3:7).

1. Un semnal la centenar


Avand în vedere că intenționăm să aniversăm centenarul de existenșă al RBA la Chicago în 2012, propunem pe fartele Valentin Popovici ca președinte în urmatorul mandat, considerand aceasta o recunoastere a contributiei pe care dansul, fratele Alexa Popovici si fratele Petru Popovici au avut-o la bunul mers al RBA de-a lungul anilor. Promitem fratelui Valentin sa-i acordam tot sprijinul necesar depasirii anumitor
limitari legate de sanatatea sau situatia dansului..2. Nici prea devreme, nici prea târziu …


La ora aceasta avem între noi următoarea situația în problema cauzată de Iosif Țon: unii au ținut să-și facă publică părerea, alții au preferat deocamdată să nu și-o facă publică. Spunem împreună: „Domnul să-i binecuvinteze și pe unii și pe alții!“Cei care ne-am întâlnit pe coasta de vest credem că am lăsat destul timp fratelui Iosif Țon să stea de vorbă cu noi ca să lămurească schimbarea care a survenit în convingerile dânsului. Credem că a sosit vremea să facem o comunicare comună pe care s-o publicăm în bisericile pe care le păstorim.

INFORMARE:

Având în vedere situația creată de noua orientare teologică a fratelui Iosif Țon, de confuzia creată de predicile și afirmațiile dânsului din ultimele șapte luni, propunem tuturor păstorilor și bisericilor din RBA luarea unei poziții comune, prin care să apărăm membrii din bisericile noastre de pericolul alunecărilor doctrinare, în care cu durere, constatăm că trăiește fratele Iosif Țon.

– Am regretat decizia pripită și nefondată prin care dânsul a părăsit în mod răutăcios una din bisericile RBA unde era membru, fără să ne dea șansa să intervenim pentru clarificarea și aplanarea oricărei neînțelegeri.

– Ne exprimăm îngrijorarea profundă și dezacordul față de învățătura teologică nebiblică și periculoasă pe care fratele Iosif Țon o propovăduiește în ultima vreme și sfătuim toate bisericile să evite orice colaborare cu dânsul până la pocăința dânsului și până la revenirea dânsului la Cuvântul lui Dumnezeu și Mărturisirea noastră de credință.

– Ne exprimăm regretul că în toată această perioadă de timp fratele Iosif Țon a refuzat orice fel de stare de vorbă cu noi, preferând să frecventeze alte biserici, unde a răspândit zvonul că ar fi fost exclus din rândul baptiștilor, lucru neconform cu realitatea.

Sperăm că această poziție a noastră îl va determina pe fratele Iosif Țon să se gândească mai serios la situația dânsului și ne rugăm ca Dumnezeu să-l ajute să înțeleagă că drumul pe care se află este nebiblic, periculos și un exemplu negativ pentru întreaga frățietate creștină română. Ne rugăm pentru îndreptarea fratelui Iosif Țon și pentru revenirea dânsului printre noi.

Pănă atunci, nădăjduim că veți vedea în această rezoluție preocuparea noastră pentru păstrarea învățăturii biblice sănătoase, pentru protejarea credincioșilor împotriva strecurării învățăturilor nimicitoare și pentru păstrarea unității și a armoniei în bisericile RBA.

Au votat în unanimitate cei prezenți la Vancouver:

1. Nelu Cintean, Sacramento
2. Doru Aninoiu, Sacramento
3. Florin Filip, Vancouver, Canada
4. Aurel Mateescu, Vancouver, Canada
5. Cornel Turcu, Seattle
6. Nelu Brisc, Portland
7. Eusebiu Rus, Portland
8. Ovidiu Rauca, San Francisco
9. Liviu Tiplea, Los Angeles
10. Daniel Branzai, Los AngelesȘi-au adăugat semnătura la acest document:

11. Radu Shtir, Yorba Linda, Los Angeles

12. Dan Paul, Cleveland
13. Octavian Dobos, Phoenix
14. Petru Matcau, Hollywood, Florida

15. Florin Vancea, Hollywood, Florida, cu observația că ar fi preferat o informare mai clară și mai completă
16. Titus Mihet, Naples, Florida

17. Simion Placinta, Greenfield, Massachusett

18. Nelu Pascut, San Ramon, California
Comentarii:

Iată doar două comentarii sugestive din partea celor care au semnat această informare:Iubiti frati pastori,

 

Casatoria a doi tineri , pe care am fost chemat sa o oficiez in Prescott, Arizona, m-a impiedicat sa fiu alaturi de voi la Vancouver, desi mi-am dorit-o atat de mult, dar nu-mi pare rau, constatand acum, ca un „tzonist” ca mine, nu a influientat cu nimic, scrierea unei rezolutii, care atat in fond, cat si forma, seamana a ” doina de jale”, cantata din 10 inimi sfasiate de durere, ca altadata inima lui David: ” Oh, fratele nostru Ton!?!?!?!?”.
Il rog pe Bunul Dumnezeu, sa se indure de toti acei a caror iubire fata de fratele Ton, le da inca nadejdea ca „Indurarile Domnului fata de fratele lor Ton nu s-au sfarsit, ci ii vor fi reinnoite.” Multi ani in urma, Dumnezeu S-a folosit de fratele Cure, azi, pentru ridicarea lui, va fi nevoie de cineva nu cu o indoita putere, ci inșeptita, altfel cu siguranta, se va alege cu o „hernie” de neuitat.
Inchei prin a va asigura, ca Adevarul pe care veti avea curajul sa-L spuneti in dragoste, va va face liberi fata de cugetele voastre si l-ar putea ajuta si pe fratele nostru Iosif.
 

Ma alatur si eu si aprob hotararile luate de voi. 
Semnez si eu din toata inima. 


Al vostru frate, Octavian Dobos

„Am fost intotdeauna adeptul respectului intre lucratori si sint. Numai ca, cel putin asa simt si inteleg eu, respectul are si reversul medaliei. Adica, il ai si in masura in care il acorzi.

Ca si un pastor de pe coasta de vest, in relatiile noastre de colaborare cu bisericile din zona, pot sa spun cu toata taria, fara sa gresesc, ca fr. Iosif Ton s-a bucurat de un respect enorm din partea tuturor. Eu aici la Seattle, am venit din Biserica din Portland, pastorita si atunci ca si acum de fr. Nelu Brisc. Fr. Iosif Ton nu slujea la Biserica din Portland numai cind era plecat in Romania. In rest poate predica mai mult decit fr. Nelu Brisc, pastorul Bisericii! 

Pentru mine a fost un soc nespus de mare, eram in perioda de Evanghelizare, aici la Seattle, cu fr. Matei Istudor din Atlanta, cind fr. Iosif Ton, a atras atentia tuturor de la marea Sarbatoare a Nasterii Domnului Isus, catre niste lucruri si pozitii doctrinare, care nu-i fac deloc cinste. Pe de alta parte, la cumpana anilor, la Biserica Penticostala din Bothell, Seattle, fr Iosif Ton a avut un mesaj in care 45 de minute numai a vorbit de rau fratietatea Baptista!

M-am simtit de-a dreptul injosit si umilit, de fratele meu Iosif, caruia i-am dat respectul slujirii si al invataturii, oridecite ori a fost la Seattle. Apoi seara urmatoare la Biserica Penticostala din Portland, acelasi mesaj, confirmat de fratele meu geaman, care este in acea Biserica. 

M-a sunat un frate penticostal de la Portland si m-a intrebat: „Ce se intimpla cu fr. Ton? Nu am putut sa-l inteleg! Oricit am fi noi de penticostali si acceptam asa de mult vindecarile, nu scrie nici unde in Biblie ca trebuie sa mergi la Scoala de Vindecari, sa te eliberezi de duhuri, ca apoi sa fi umplut de Duhul Sfint si in final sa fi vindecat de orice boala trupeasca!”
In final fr. din Portland mi-a spus: „Fr. Ton a fost cineva nu doar pentru baptisti , dar foarte respectat si in toate bisericile penticostale, acum ne-a dezmagit pe toti !!!!!”
 

E dureros sa auzi si din gura altora: „Fratele Iosoif Ton a fost cineva, dar acum …” ca si cum el acum nu ar mai fi in viata printre noi! Toate eforturile de reabilitare a dinsului, de la RBA, sau de la pastorii din Romania, sint si vor ramane inutile, daca nu porneste nimic si de la fr. Iosif. 

Ma gindesc la Luca 15, ca fiul inainte de a ajunge inapoi in bratele Tatalui, care l-a dorit de multa vreme, el personal a facut primii pasi in pocainta de care avea nevoie. A realizat ca este un loc mult mai bun, decit locul in care se afla, inapoi de unde a plecat, inapoi la TATA. 

Ma rog Domnului pentru fratele Iosif, sa inteleaga ca este un loc mult mai bun, decit cel in care se afla acum! Daca este vointa si pocainta sincera se poate. Sa nu fiu inteles gresit, nu pun semnul egal intre fiul risipitor si fratele Iosif Ton. Iau pasajul acesta si pentru mine in primul rind! Tata l-a primit inapoi cu bratele deschise, cu bucurie si veselie, dar fratele cel mare, plin de suspiciuni, nici macar nu a vrut sa-l vada, motivul pentru care nu a vrut sa intre in casa. Daca Dumnezeu iarta, primeste, reabiliteaza, si eu sint dator sa trec peste toate ranile si durerile provocate de fr. Iosif Ton mie personal si familiei mele (sint ferm convins ca Jonathan, baiatul nostru de 16 ani, care s-a nascut cu special needs, nu este posedat demonic, in conformitate cu invataturile pe care le-a dat altora fr. Iosif in ultima vreme, referitor la boli si neputinte), si sa am taria sa pot face, nici mai mult, nici mai putin decit a facut Tatal Ceresc in dreptul meu!!!


Asa cum am mai spus, cred ca totul depinde acum de fr. Iosif Ton.“


Cornel Turcu
După cum cred că știți deja, încă de acum șase luni există o inițiativă sprijinită de RBA, prin care trei foști președinți RBA, Iosif Serac, Teofil Cocian și Viorel Clintoc doresc să organizeze o întâlnire personală cu fratele Iosif Țon. Ea este programată acum tentativ pentru data de 22-24 Iulie 2011, la Atlanta, unde și-au exprimat dorința să participe printre alții, Liviu Percy, Pavel Nicolescu, Dumitru Toderic și se speră și în prezența fratelui Petru Popovici.Un comunicat sau o rezoluție oficială prezentativă pentru întreaga RBA în problema fratelui Iosif Țon rămâne în acest moment de domeniul viitorului și va ține cont și de eventualele noutăți produse de întâlnirea de la Atlanta.

Avem convingerea că, în măsura în care vom continua să căutăm împreună slava lui Dumnezeu, El va scoate ceva bun și din această situație.

În slujirea comună

Daniel Branzai
Președinte RBA

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

iulie 2011
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: