you're reading...
articole, Asociatii, Fundatii

Raport informativ-după întâlnirea din 21-23 iulie 2011 Atlanta


În perioada 21-23 iulie 2011 a avut loc la Atlanta o întâlnire între Comisia pastorală aprobată de Comitetul Executiv al Asociației Bisericilor BaptisteRomâne din Statele Unite și Canada și fratele Iosif Țon.
Fratele Iosif Țon a prezentat acestei Comisii un text în lucru care reflectă poziția teologică a dânsului din prezent.
În urma problemelor apărute Comisia pastorală a luat în discuție diferite aspecte legate de învățătura și relația fratelui Țon cu bisericile baptiste române.Concluziile acestui dialog au fost axate pe patru puncte:
1) raportarea față de textul pe care ni l-a trimis fratele Țon,
2) poziția față de mișcarea străjerilor,
3) relația cu Biserica din Portland,
4) fratele Țon și biserica baptistă.
1. Raportarea față de textul pe care ni l-a trimis.
Fratele Iosif Țon și-a prezentat poziția într-o lucrare scrisă. Frații din Comisie au discutat și analizat acea lucrare. În urma discuțiilor, fratele Iosif Țon a recunoscut că au fost anumite greșeli de exprimare și de înțelegere în lucrarea scrisă, promițând reviziurea acestui material în următoarele săptămâni.
2. Poziția față de mișcarea străjerilor
Comisia i-a cerut fratelui Iosif Țon o disociere față de mișcarea
străjerilor. Fratele Iosif Țon ne-a spus că nu acceptă o serie de lucruri din mișcarea străjerilor. Răspunsul pe care l-a dat fratele la cererea Comisiei a fost că dumnealui va rămâne în părtășie cu străjerii așa cum se află în părtășie cu frații penticostali și creștini după evanghelie.
3. Relația cu Biserica din Portland
Fratele Iosif Țon ne-a spus că el este deschis pentru restabillirea relației cu Biserica din Portland. Fratele Iosif Țon a acceptat medierea Asociație în această problemă.
4. Fratele Iosif Țon și Biserica Baptistă
Fratele Iosif Țon recunoaște că a greșit când a spus că a fost dat afară de baptiști. Fratele Iosif Țon a afirmat că a fost, rămâne și va fi baptist.
Dumnealui subscrie în întregime la Mărturisirea de credință a Uniunii Bisericilor Baptiste din România și a Asociației Bisericilor Baptiste din Statele Unite și Canada.
Comisia pastorală recomandă Comitetului Executiv organizarea unei întâlniri a păstorilor cu fratele Iosif Țon înainte de Congres. Sugerăm data de vineri 2 septembrie dimineața.
Comisia pastorală mulțumește lui Dumnezeu pentru rezultatul întâlnirii de laAtlanta și credem că s-au făcut pași într-o direcție bună.
Comisia pastorală a fost alcătuită din următorii frați: Iosif Serac, Viorel Clintoc, Teofil Cocian, Cristi Cocian, Livius Percy, Ionel Păsui, Simion Plăcintă, Sorin Sabou, Dumitru Toderic. Au mai participat frații George Hancock Ștefan și Beni Cocar.
Daniel Branzei
sursa
http://rbabiserici.blogspot.com/2011/07/dupa-intalnirea-de-la-atlanta.html

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

iulie 2011
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: