you're reading...
articole

Papa oferă iertare completă pelerinilor catolici din Madrid

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns, joi la prânz, la Madrid, unde este aşteptat de sute de mii de pelerini care participă la Zilele Mondiale ale Tineretului.

Papa oferă iertare completă pelerinilor catolici din Madrid religie cultura religiePapa Benedict al XVI-lea a decis să ofere iertare completă celor care participă la Zilele tineretului catolic şi se spovedesc pe durata acestora, în cele peste 200 de confesionale instalate în Parcul Retiro din capitala spaniolă, sau oriunde altundeva. Preoţii veniţi din întreaga lume au primit permisiunea de la cardinalul Antonio María Rouco Varela, cardinalul Madridului, să ridice excomunicarea femeilor care mărturisesc păcatul avortului în perioada 15-21 august şi se căiesc.

În schimbul iertării, femeile vor trebui să arate că se căiesc, şi să facă această dovadă aşa cum le cere preotul: să se roage, să facă o donaţie, să întreprindă un pelerinaj la un lăcaş de cult al Fecioarei Maria, să aibă copii, sau să participe la o slujbă. Unul dintre preoţii care îi primesc pe credincioşi la spovedanie recunoaşte că religia catolică dă dovadă de multă duritate faţă de femeile care au avortat, însă insistă asupra faptului că Biserica nu le închide uşa.

Mii de persoane au manifestat, miercuri seară, la Madrid, împotriva vizitei Papei şi a costurilor ridicate necesare organizării acesteia. Şase persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi, iar doi poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor între forţele de ordine şi manifestanţii împotriva Papei de la Madrid.

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

august 2011
L M M J V S D
« iul.   sept. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: