you're reading...
articole

Trecutul distruge Prezentul

In prezent ne confruntam cu o problema majora in bisericile Domnului, o problema care nu este tratata ci lasata in voia ei. O problema care distruge bisericile si le face sa fie din ce in ce mai goale in loc sa fie din ce in ce mai pline. Problema este “trecutul” pe care dorim sa il retraim in bisericile de astazi.

De ce trecutul? Deoarece bisericile erau pline de oameni care doreau sa auda cuvantul Domnului, erau pline de Duhul Sfant si lucratorii Domnului erau neclintiti pe calea lor.

De ce trecutul? Pentru ca nu se intarzia la biserica si se spunea mai mult “Amin” si biserica era vie si plina de prezenta lui Dumnezeu.

De ce trecutul? Pentru ca fratii nu se urau intre ei ci se ajutau, era o unitate greu de sfaramat.

Este greu sa traiesti prezentul daca te  gandesti la trecut. In prezent la fiecare slujba din bisericile noastre sunt critici. Toti arunca cu vorbe in frati si surori si in audienta care este la slujba.Se critica tot mai mult  fiecare gresala in loc sa vorbim de Dumnezeu. Ti se atrage atentia ca ai intarziat la biserica , ti se atrage atentia ca nu ai zis “amin”, se strica si esti criticat de ce biserica este asa goala, etc. Si ne mai intrebam de ce suntem reci si indiferenti. “Fantoma trecutului” distruge prezentul pe care il traim. Dorim ca bisericile sa fie vii si pline de oameni pentru Dumnezeu dar nu facem nimic din a ne opri sa criticam.

Preotii catolici si ortodocsi nu critica audienta care este prezenta. Ei vorbesc doare ce scrie in Biblie si spun lumii despre Dumnezeu. Pe ei nu ii intereseaza  ca s-a intarziat la slujba,  nu s-a zis “amin”, etc.  Sunt indiferenti la aceste probleme  deoarece ei sunt preocupati sa isi faca treaba la care au fost chemati sa isi tina slujba. Poate ca de aceea ei au bisericile pline si la noi se golesc. Poate ca Pastorii nostrii si cei care predica ar trebui sa faca si ei la fel.

“Fantoma trecutului” distruge prezentul si ameninta viitorul biserici Domnului. Chiar va doriti ca bisericile sa fie goale?  DOresc ca Dumnezeu sa vorbeasca cat mai repede fiecarui om in parte si sa il umple cu Duhul Sfant  pentru ca noi sa putem trai prezentul si sa mergem spre viitor.

sursa http://neclintit.wordpress.com

Anunțuri

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

Septembrie 2011
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: