you're reading...
articole

25-30 de minute, întâlnirea dintre Băsescu şi Obama

Dialogul din Biroul Oval  de la Casa Albă dintre preşedintele american, Barack Obama şi preşedintele român, Traian Băsescu, a durat 25-30 de minute. Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele SUA, Barack Obama au purtat discuţii, marţi, la Casa Albă, în prezenţa vicepreşedintelui american Joe Biden, la o parte a întâlnirii fiind prezenţi reprezentanţi ai delegaţiei României, în frunte cu miniştrii Oprea şi Baconschi. 
Oficialii români prezenţi care au fost prezenţi la o parte a întâlnirii preşedintelui Băsescu au fost ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, şef al echipei de negociere a acordului semnat marţi cu SUA. Partea americană a fost reprezentată de preşedintele Obama şi de vicepreşedintele Biden.
Ulteriror, discuţiile au continuat într-o formulă restrânsă, între preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden.
Surse din delegaţia română declarau pentru MEDIAFAX că întâlnirea dintre preşedintele american, Barack Obama şi preşedintele român, Traian Băsescu, a durat 25-30 de minute, fiind urmată de o discuţie tete-a-tete a şefului statului român cu vicepreşedintele SUA Joe Biden.
O parte din delegaţia de ziarişti care îl însoţeşte pe şeful statului nu a avut acces la Casa Alba.
Anterior întâlnirii cu Obama, Băsescu a avut o primă întrevedere cu vicepreşedintele american Joe Biden la Casa Albă, cei doi discutând subiecte de interse bilateral, inclusiv despre scutul antirachetă.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

septembrie 2011
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
%d blogeri au apreciat: