you're reading...
diverse

A mai căzut o stea din PDL Timis… în plasa lui mamona–

Şeful ITM Timiş, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, miercuri seară, pentru 24 de ore, de procurorii anticorupţie din Timişoara pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu.

Şeful ITM Timiş, reţinut pentru complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu (Imagine: Shutterstock)

Unul dintre avocaţii Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moca, a declarat, la ieşirea din sediul DNA Timişoara, că şeful ITM Timiş a fost reţinut pe 24 de ore de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă.

„Clienta mea a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore. Acuzaţii de trafic de influenţă care, în opinia noastră, nu au o logică clară faţă de prevederile Codului Penal, posibil mâine (joi – n.r.) să asistăm la o schimbare de încadrare, cu care, de altfel, unele dintre instituţiile din clădirea aceasta ne-au obişnuit. Din cele relatate de procurori, probabil se va merge mai departe cu alte măsuri preventive. (…) Este vorba de mai multe infracţiuni: instigare la abuz în serviciu şi complicitate la trafic de influenţă”, a spus avocatul.

Potrivit acestuia, pe lângă Cornelia Corescu, în dosar mai este cercetată o altă persoană, acuzată tot de trafic de influenţă, însă avocatul nu a precizat despre cine este vorba, menţionând doar că nu este un angajat al ITM Timiş.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a fost percheziţionat, miercuri, iar directorul instituţiei, Cornelia Corescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori din instituţie şi dus la audieri la DNA – Serviciul teritorial Timişoara, acţiunea fiind coordonată de DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectată de fapte de corupţie, fiind ridicată de la sediul Inspectoratului în jurul orei 10.00 şi dusă la DNA pentru audieri.

mai departe aici mediafax.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

septembrie 2011
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
%d blogeri au apreciat: