you're reading...
articole

Ion Țiriac, cel mai bogat român conform Top 300 Capital, este mormon

Mormonismul în România, adus de un maghiar

Începuturile mormonismului în România se leagă de numele lui Mischa Markow (1854-1934), primul misionar al Bisericii SZU care a predicat în România. Deși avea cetățenie maghiară, tatăl lui Markow era sârb, iar mama româncă. S-a botezat în religia mormonă în 1887, iar după o călătorie până în Utah, Statele Unite, a ajuns în iulie 1899 la Constanța. Aici el, și-a botezat tovarășul bulgar de misiune. Treptat, mai multe persoane au aderat la acest cult în București, formându-se o  congregație.
Mormonismul a luat un nou avânt în România după Revoluție. În iulie 1993, Biserica SZU a înființat Misiunea din București. Misionarii săi au ajuns în mai toate marile orașe ale României și s-au făcut cunoscuți mai ales prin invitațiile la cursuri gratuite de limba engleză pe care le ofereau pe stradă. Au avut multe de înfruntat: prin 2008, un preot din Pitești i-a gonit pe tinerii care împărțeau fluturași în apropierea bisericii sale.

Ion Tiriac, miliardarul mormonIon Țiriac, cel mai mândru mormon din România

În prezent, Biserica SZU are 2.905 membri la noi în țară și 17 case de cult: Alexandria, Arad, Bacău, Brașov, București (Mihai Bravu), București (Panduri), Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara. Nu există niciun templu pe meleagurile noastre (un templu este diferit de o biserică mormonă, fiind un lăcaș de cult de importanță sporită, unde au voie să intre numai cei mai merituoși dintre mormoni).
Ion Țiriac, cel mai bogat român conform Top 300 Capital, este mormon. Ţiriac a recunoscut public că este mormon într-un interviu acordat în 2008 jurnalistului Marius Tucă. Potrivit Capital, Țiriac deține o avere de 1,5-1,6 miliarde de euro.

Averea bisericii mormone: 30 de miliarde de dolari

La nivel mondial există 14 milioane de mormoni. Dintre acești, în jur de 50.000 sunt misionari împrăștiați în toate colțurile lumii. Toți tinerii necăsătoriți cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, care sunt suficient de sănătoși, sunt încurajați să se ofere voluntari pentru a desfășura acțiuni de prozelitism în diferite părți ale globului. Ei devin misionari timp de 18-24 de luni.
Cultul este strict ierarhizat, în fruntea sa aflându-se un profet. Mormonii cred că Isus este cel care conduce biserica, el dezvăluindu-i profetului dorințele sale.
Biserica SZU este o organizație extrem de bogată, averea sa fiind estimată la peste 30 miliarde de dolari. Principala sursă a bunăstării sale este zeciuiala: mormonii trebuie să doneze a zecea parte din venitul lor anual către biserică. De asemenea, biserica face profituri substanţiale din investiţii imobiliare şi din investiţii în afaceri.

MAI DEPARTE AICI VERTICALNEWS.RO

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

septembrie 2011
L M M J V S D
« aug.   oct. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: