you're reading...
STIRI CRESTINE

M-am săturat de ortodocşii din scara blocului!

OPINIE. Fac recensământul. E vorba, în principiu, de nişte feţe în plus, doar. Nişte ciocănit în uşă, nişte explicaţii, bifat, semnătură, plecat. Ar putea fi aşa frumos şi simplu. E aproape, e în cartier, sunt oameni cu care mă voi mai întalni la magazinele din zonă sau în staţia de tramvai. Şi totuşi, mereu e ceva care trebuie să nu meargă bine, ceva care să irite sau o parte sau alta. De data asta, măcar când e vorba de irităile mele, e vorba de felia cu religia. De ce naiba nu stau oamenii de vorbă cu ei înşişi, înainte de a ajunge să semneze hârtii?… Şi dacă tot au apetenţă pentru cele sfinte, de ce nu le e clar unde se dau cu capul de podele prin biserici, sinagogi, moschei sau locuri de adunare? De ce trebuie să se întâmple asta “de dragul” sau “de ruşinea” vecinilor? Cât de credincios/necrdincios eşti cu adevărat dacă barometrul trăirilor tale e scara de bloc?

La început nu credeam că o să mă enervez aşa tare. Ştiam că o să dau de o mulţime de ortodocşi, de câţiva neoprotestanţi, de câţiva catolici (în Timişoara fiind) şi, cu puţin noroc, şi de câţiva ce vor avea deschiderea de a se numi simplu, atei, aşa cum sunt şi eu.

Cei fără credinţă nu muşcă, nu vor să dea foc la biserici, în majoritatea lor, doar se ocupă cu alte treburi decât să creadă în vreun zeu. Sunt buni sau răi, verzi sau roşii – adică la fel ca şi credincioşii. Dar ceea ce îi uneşte, în ţara asta, cu ceilalţi, catolici, protestanţi, neoprotestanţi, musulmani sau rastafarieni este că nu vor să fie declaraţi ortodocşi doar pentru că trăiesc în România. Şi totuşi… mai departe aici 

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

octombrie 2011
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d blogeri au apreciat: