you're reading...
POLITICA SI DEMOCRATIE, STIRI CRESTINE

Zilele Bibliei la Timişoara- oportunitate spirituală sau manevră politică

Zilele acestea  blogosfera  creştină si masmedia este plină de comentarii şi acuze aduse primarului Timişoare de către un lider spiritual al comunităţii baptiste pe nume dr Tutac Ionel.

cititi articolele

” Primarul Timișoarei este împotriva Bibliei ”   sursa crestintotal.ro

Cum manipulează baptiștii opinia publica: ” Primarul Timișoarei este împotriva Bibliei ”

Scandal cu Biblia in mana la Timisoara: primarul Gheorghe Ciuhandu, acuzat de baptisti ca incalca legea!

Liderul baptiştilor din Timişoara îl acuză pe Ciuhandu că este împotriva Bibliei

Se cunoaşte de mai mult timp ca D-l Ionel Tutac este afiliat  PD-uluiL( fapt interzis si de statutul Cultului Baptist pentru ca pastorii să se implice în politică fiind membrii ai vreunui partid politic) si cauta oportunităţi de a influenta opinia publică timişoreană pentru a schimba la următoarele alegeri pe primarul Timişoarei. Unii membrii PDL care se pregatesc din umbră şi care ar vrea dânsul să fie de confesiune baptistă. Printre favoriţii propuşi( informatia primită pe surse) se află  Ovidiu Ciuhandu şi Balaj Nelu.( in varianta în care vor accepta şi dânşii) Un grup de pastori evanghelici militeaza de cativa ani in stil rotarian de a schimba modelul „PNTCD de Primar ” din Timisoara  şi introducerea „modelului irlandez” unde primarul să fie marioneta  liderilor bisericilor din urbie. Adică liderii bisericii să decidă cum şi încotro să meargă banii din administratia locală şi primarul doar să propună în consiliul local pentru a se putea realiza interesele aşa zisei ” politici creştin democratice.”

De ce nu a răspuns dr Ionel Tutac interpelărilor presei cu privire la manipularea opiniei publice?

Simplu, Dr Ionel Tutac în loc să fie pe baricade în Timişoara şi să organizeze simpozioane si prezentări de Ziua Bibliei a preferat să meargă la Roma  pentru Conferinţa Asociatiei Bisericilor Crestine Baptiste Romane din Italia. vezi aici  Tema conferintei este: “Slujirea in echipa”, iar invitat special este pastorul Ionel Tutac, secretar general al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania.

sursa http://revistacrestinulazi.ro

Cine nu şi-ar face weekendul în Italia?

Pe lângă faptul că adevărul nu a fost spus întreg în presa locală despre aprobarea dată de Comisia de ordine publică a primăriei Timişoara şi sau adus grave acuze la adresa primarului Gheorghe Ciuhandu a încercat să manipuleze  finuţ şi pe pastorii din comunitatea baptistă din Timişoara trimiţându-le un email  de la Roma în care descria astfel situatia:

„Sunt convins ca ati aflat din presa sau de la alti colegi despre refuzul primarului Timisoarei de a ne permite sa organizam campania Zilele Bibliei in locatiile pe care bisericile din Timisoara le-au cerut. Datorita faptului ca ni s-a permis sa punem standurile doar in fata locasurilor de inchinare baptista, majoritatea bisericilor au renuntat sa organizeze acest eveniment in perioada 24-26 Noiembrie.Rugati-va pentru replanificarea acestui eveniment, dar si pentru schimbarea inimii primarului. Dumnezeu il poate cerceta si pe el.” Data: Vineri, 25 Noiembrie 2011, 0:48

Oare chiar nu le-a convenit pastorilor să pună standuri în faţa bisericilor lor şi să atraga oameni noi la biserica lor?

Pastorii care au înţeles valoarea Bibliei pentru poporul român au organizat în jurul bisericilor lor standuri de distributie gratuită a Bibliei.

Ne  întrebăm dacă nu lipsa de unitate în unele proiecte ale pastorilor comunităţii sau pentru că agenda dr.Ionel Tutac era alta a dus la această situatie penibilă descoperită în presă?

Rugăm credincioşii baptişti din ţară şi diaspora să analizeze corect metodele de comunicarea dar şi motivaţiile liderilor lor spirituali şi să nu se lase manipulaţi ca la ultimile  alegerile locale  şi parlamentare.

Cineva se întreba: Cum rămâne cu doctrina baptistă a respectării autorităţilor locale şi supunerea faţă de ei… s-a schimbat cumva în generaţia noastră?

Se cuvine să ascultăm mai mult de oameni decât de Dumnezeu?

Doamne miluieşte-ne pe toţi!

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2011
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
%d blogeri au apreciat: