you're reading...
familie, VIATA CRESTINA

Devotional – Care este esența Crăciunului?

nasterea-mantuitorului-in-ieslea-din-betleem

Într-un sondaj de opinie, copiilor între șase și doisprezece ani li s-a pus întrebarea: “Știi de ce sărbătorim Crăciunul?”. Fiecare al treilea copil nu cunoștea scopul adevărat, și anume nașterea Mântuitorului Isus Hristos în Betleem, ceea ce au și recunoscut sincer. Aproximativ 15 procente au fost de părere că “trebuie să fie în legătură cu Isus”. Afirmațiile celorlalți erau departe de adevăr. Ei spuneau că sărbătoarea de Crăciun are legătură cu iarna, că vine Moș Crăciun, sau pur și simplu se sărbătorește. Mulți au inversat cauza cu efectul și au afirmat că se sărbătorește Crăciunul pentru că ”este vacanță si vine bunica…”, ”pentru că primesc copiii cadouri ”, “este mâncare multă și bună” sau ”că magazinele să vândă mult”. Dar culmea acestor răspunsuri a fost: ”La Crăciun ne gândim că Moș Crăciun a murit!”

Oare să râdem sau să plângem auzind astfel de răspunsuri? Această neștiință este moștenirea unei societăți care se află departe de Dumnezeu. Ea a făcut din Isus – Moș Crăciun. Dar NU Moș Crăciun s-a născut într-o iesle, nu el a mers pentru noi la cruce, ci Însuși Isus Hristos ne-a adus mântuirea, ca să putem ajunge în cer.
Care este totuși esența crăciunului? ISUS HRISTOS!
“…Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos, Domnul.
… „Slavă lui Dumnezeu în locurile prea înalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”
(Luca 2:10,11,14)
De la înger, mesagerul lui Dumnezeu, învățăm cum să ne bucurăm de esența Crăciunului:
1.Fă din Crăciun un timp de sărbatoare!
“Vești bune…bucurie mare!”(v.10) Crăciunul este un timp pentru a sărbători tot ceea ce Dumnezeu ne-a dat și a făcut pentru noi. Este timpul pentru alungarea problemelor și presiunii, pentru a ne concentra asupra lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ar fi vrut să comunice cu păsările, El ar fi devenit o pasăre. Dar El a vrut să comunice cu ființe umane și astfel El a devenit ca unul dintre noi și a venit pe pământ. Acum putem ști cum este Dumnezeu, deoarece Isus ne spune. (Ioan 8:19)
Dintre toate felurile în care Dumnezeu ar fi putut veni pe pământ, a ales să vină în același fel în care fiecare dintre noi am venit, prin naștere. De ce? Pentru că nu a vrut ca noi să ne temem de El – și nimănui nu-i este frică de un bebeluș! Crăciunul ne spune că Dumnezeu vrea ca tu să-L cunoști pe El.
2.Fă din Crăciun un timp pentru salvare!
“…Vi s-a născut un mântuitor, care este Hristos, Domnul.”
Dacă am fi avut nevoie de informații, Dumnezeu ar fi trimis un profesor. Dacă aveam nevoie de guvern mai mult, Dumnezeu ar fi trimis un politician. Dar nevoia noastră cea mai mare este mântuirea, de aceea Dumnezeu ne-a trimis un Mântuitor. Ce este “mântuirea”? Este iertarea pentru trecutul meu, prezentul meu și o garanție pentru viitorul meu. Prin propriile puteri nu vom fi niciodata mântuiți, nimeni nu se poate mântui…ceea ce ne poate mântui este credința și pocăința in Cel care este Salvatorul nostru.
3.Fă din el un timp pentru împăcare!
“…pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui.”
Crăciunul este un timp pentru a restabili relațiile rupte sau tensionate. Este un timp bun pentru a spune „îmi pare rău” sau „vrei să mă ierți”? Este, de asemenea, un timp pentru a oferi iertare tuturor celor care te-au rănit. Prima dată fă pace cu Dumnezeu, iar apoi primești pacea lui Dumnezeu. Odată ce ai asta, o să îți fie mult mai ușor să faci pace cu oamenii.
Esența Crăciunului nu sunt cumpărăturile, bradul împodobit, mâncarea, ci Însuși Isus Hristos. Valorifică acest timp făcând din el un timp de sărbătoare, un timp de mântuirea sufletului tău și un timp pentru împăcare!

Pastor, Adrian Balta

sursa tineri devotati

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: