you're reading...
diverse

Rusia: Vânătoarea protestanţilor începe

Publicat de la 18 decembrie 2011,

Artur Surin, ministrul adjunct al Educaţiei şi Republicii Bashkortostan, Rusia, a trimis scrisori despre pericolul “organizaţiilor religioase străine de persuasiune distructivă” în jurul autorităţilor şi şefilor instituţiilor de învăţământ, raportează Christian Telegraph.

Scrisoarea menţionează faptul că prezenţa unor astfel de organizaţii în instituţiile de învăţământ este foarte periculoasă. De asemenea, rapoartele notifică existenţa a aproape o sută de “organizaţii religioase de persuasiune” în Bashkortostan, inclusiv Martorii lui Iehova, scientologii, Biserica Unificării, Biserica lui Isus Cristos şi a Sfinţilor (Mormonii), creştinii evanghelici, penticostalii, adventiştii de ziua a şaptea şi creştinii baptişti.

Domnul Surin a reamintit organizaţiilor necesitatea respectării legale şi a cerut să nu se admită “organizaţiilor religioase străine” la instituţiile de educaţie fără scrisori de recomandare din partea ministrului de Educaţie.

Autorul scrisorii, de asemenea, a enumerat metodele “infracţionale” de răspândire a învăţăturilor unor astfel de organizaţii, inclusiv “intruziunea ideologiei care este pusă în aplicare cu ajutorul muzicii, diapozitivelor, Bibliilor libere, etc”. El a cerut instituţiilor de învăţământ să abordeze munca explicativă cu privire la potenţialul pericol distructiv al organizaţiilor asupra profesorilor şi reuniunii de clasă.

Artur Surin se referă la scrisoarea de la administraţia Serviciului Federal de Securitate al republicii Bashkortostan din 5 august 2008, care vorbeşte despre pericolul extremismului din “organizaţiile religioase străine şi de persuasiune.”

Citeşte mai mult pe: Stiri Crestine.ro » Rusia: Vânătoarea protestanţilor începe

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: