you're reading...
CULTE RELIGIOASE, CULTURA SI MEDIA CRESTINA

Papa Benedict al XVI-lea face un apel la umilinţă şi abandonarea strălucirii societăţii de consum

Papa Benedict al XVI-lea a invitat oamenii sâmbătă, în Ajunul Crăciunului, să renunţe la strălucirea societăţii de consum şi la „orgoliul” raţiunii „liberale”, pentru a se lăsa atraşi de umilinţă şi de mesajul de pace al lui Isus

În Bazilica Sfântul Petru, în cursul slujbei dedicate naşterii lui Isus, transmisă de televiziuni în întreaga lume, Papa, în vârstă de 84 de ani, a urcat în naos cu ajutorul unei bande rulante, cu o mină imobilă. De asemenea, el a fost ajutat să urce treptele altarului.

Crăciunul celebrează un copil care „în toată slăbiciunea sa este Atotputernicul Dumnezeu”, a continuat Benedict al XVI-lea.

„Să îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să privim dincolo de faţada strălucitoare a acestor vremuri, pentru a găsi dincolo de ele copilul din grajdul de la Betleem (…). Crăciunul a devenit o sărbătoare comercială, ale cărei scântei orbitoare ascund taina umilinţei lui Dumnezeu”, şi-a exprimat el regretul.

Papa recunoaşte că „unii oameni nu mai reuşesc să îl recunoască pe Dumnezeu în credinţă”. Aceştia „se întreabă (…) dacă răul nu este la fel de puternic şi originar ca binele şi frumosul pe care le întâlnim în momentele luminoase în cosmosul nostru”.

„Cu Tine, noi trebuie să fim artizanii păcii, iubim copilul Tău, lipsa Ta de violenţă”, s-a rugat Papa adresându-se lui Dumnezeu, în timp ce „lumea este continuu ameninţată de violenţă, în numeroase locuri şi în diferite feluri”, a continuat el.

„Arată puterea ta, o, Doamne”, a implorat el. „În lumea noastră, fă ca bastoanele opresorilor (…) şi cizmele zgomotoase ale militarilor să fie arse”, a adăgat Papa. El a citat, astfel, termeni din pasajul din Vechiul Testament, citit la fiecare Crăciun, în care profetul Isaia vesteşte sosirea unui „prinţ al păcii”, care va desfiinţa toate opresiunile.

Benedict al XVI-lea le-a cerut tuturor celor 1,1 miliarde de catolici să se roage „să le apară o rază a bunătăţii lui Dumnezeu tuturor celor care trăiesc Crăciunul în sărăcie, suferinţă sau ca imigranţi”.

sursa mediafax.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d blogeri au apreciat: