you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Suedia legalizeaza religia plagiatului- Biserica Kopista- Copy Paste

NCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informaţii | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste

 

INCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informaţii | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste

INCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informaţii | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste

Biserica Kopista (Church of Kopimism), o religie a cărei doctrină centrală este schimbul liber de informaţii, a fost recunoscuta oficial de guvernul suedez, informeaza Mashable.

Kopistii cred că schimbul de informaţii este „sfânt” şi că valoarea de informaţiei se multiplica atunci cand este pusa in comun. Ei au ales shortcut-urile CTRL + C si CTRL + V, combinatii de taste folosite pentru copiere şi lipire, ca simboluri sacre ale religiei lor. (Este ADEVARAT! Noi nu inventam aceste lucruri.)

Potrivit unui comunicat de presă pe site-ul Bisericii, Kopismul a facut eforturi pentru a obţine recunoaşterea legală în Suedia de mai bine de un an. Preşedintele bisericii, Gustav Nipe, spune ca au încercat de trei ori să se înregistreze la Kammarkollegiet, suedez de  Agenţia Suedeza a Serviciilor Administrative. Ei au avut succes în cele din urmă şi recunoasterea ca religie au obtinut-o chiar inainte de Craciunul anului 2011.

Confirmare oficială prevede Biserica Kopimism, numit pentru cuvântul suedez pentru „copie”, cu protecţia juridică în conformitate cu legea ţării în cauză şi de acces potenţial la finanţare asistată de guvern.

Recunoaşterea Bisericii Kopiste este cel mai recent succes pentru europenii care luptă pentru un internet liber şi deschis. Partidul Piraţilor, format în Suedia în 2006, îşi propune să reformeze legile dreptului de autor şi de brevet, şi sa protejeze accesul on-line la informaţii.Partidul Piraţilor a câştigat peste 7% din voturile suedezilor în 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, şi aceasta a dus la o mişcare internaţională sub egida „Pirate Parties International.”

Insa exista si probleme. Site-ul Bisericii Kopiste a cedat sub presiunea creata de interesul internaţional survenit brusc. O pagină temporară ii indeamna pe cei interesaţi sa devina membri kopisti sa verifice din nou site-ul „dupa linistirea furtunii.”

Surse: Mashable, http://www.infoo.ro

 

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

ianuarie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: