you're reading...
diverse

CRIZA DIN ZONA EURO SE AGRAVEAZĂ: Nouă ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Austria, au fost retrogradate. Germania şi-a păstrat ratingul

CRIZA DIN ZONA EURO SE AGRAVEAZĂ: Nouă ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Austria, au fost retrogradate. Germania şi-a păstrat ratingul

Agenţia Standard and Poor’s (S&P) a retrogradat vineri nouă ţări din zona euro, pe listă aflându-se Franţa, Italia, Spania, Austria şi Portugalia, şi a confirmat calificativele pentru şapte state, printre acestea figurând Germania, cea mai mare economie din UE, Olanda, Belgia şi Irlanda.

Italia, Spania, Portugalia şi Cipru au fost depunctate cu două trepte, în timp ce ratingurile Austriei, Franţei, Maltei, Slovaciei şi Sloveniei au fost reduse cu o treaptă, se arată într-un comunicat S&P.

Calificativele pentru Germania, Finlanda, Olanda, Luxemburg, Belgia, Estonia şi Irlanda au fost confirmate.

Agenţia a renunţat la supravegherea cu implicaţii negative pentru toate ratingurile celor 16 state.

Franţa, a doua mare economie a zonei euro, a fost retrogradată cu o treaptă, de la „AAA” la „AA+” şi a pierdut pentru prima dată calificativul maxim posibil.

Pentru Italia şi Spania, retrogradarea a fost de două trepte, de la „A” la „BBB+” şi de la „AA-” la „A” . Italia este a treia mare economie din zona euro, iar Spania a patra.

Ratingul Austriei a coborât cu o treaptă, de la „AAA” la „AA+”.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

ianuarie 2012
L M M J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d blogeri au apreciat: