you're reading...
diverse

Whitney Houston- serviciul de înmormântare

Funeraliile lui Whitney Houston: 1.500 de oameni au asistat la ceremonie. Sicriul, scos din biserică pe acordurile piesei „I Will Always Love You”

Rudele, prietenii şi numeroase staruri au adus un ultim omagiu cântăreţei Whitney Houston, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii funerare publice, organizată la biserca baptistă New Hope din Newark, care a luat forma unei celebrări a vieţii şi a talentului artistei decedate.
În biserica baptistă în care Whitney Houston a început să cânte gospel, ca solistă în corul condus de mama ei, Cissy, s-au adunat aproximativ 1.500 de invitaţi pentru a-şi aminti de cântăreaţă, prin muzică şi poveşti, întreaga ceremonie de peste trei ore fiind transmisă live de bbc.co.uk.
Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul susţinut de episcopul T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.
Apropiaţii cântăreţei au relatat diverse întâmplări din viaţa ei, au făcut glume într-o atmosferă relaxată şi au vorbit despre profundul sentiment religios care a animat întreaga existenţă a artistei.
Alicia Keys, deosebit de emoţionată, a rostit câteva cuvinte în memoria idolului ei dintotdeauna, Whitney Houston, şi a interpretat piesa „Send Me an Angel”, Stevie Wonder a cântat „Ribbon in the Sky” şi „Love’s in Need of Love Today”, iar R. Kelly a interpretat „I Look to You”. Muzicienii care au cântat în onoarea lui Whitney Houston, printre care s-au mai numărat şi interpretul de gospel Bebe Winans şi sora acestuia, CeCe, îi rosteau adesea numele printre versurile impregnate de un sentiment religios de speranţă.
„Suntem aici nu pentru a plânge pierderea noastră, ci pentru a celebra viaţa ei”, a declarat primarul oraşului Newark Cory Booker, adresându-se invitaţilor prezenţi în biserica New Hope.
„Amintirile sunt atât de puternice, dar muzica ei va fi cu noi pentru totdeauna. Avem multe motive pentru a fi bucuroşi”, a spus reverendul Jesse Jackson, prieten apropiat al familiei Houston.
Un discurs deosebit de elogios şi foarte personal a fost cel al mentorului artistei, producătorul muzical Clive Davis.
„Aştepţi o asemenea voce o viaţă întreagă. Aştepţi un asemenea chip, un asemenea zâmbet, o asemenea prezenţă timp de o viaţă. Şi când o singură persoană le întrupează pe toate, ei bine, îţi taie răsuflarea. Aşa m-am simţit eu în 1983…”, a spus Davis, spunând că, atunci, în mijlocul unui concert susţinut de mama lui Whitney într-un club, cântăreaţa de gospel şi R&B Cissy Houston, fiica acesteia a intervenit şi l-a uluit cu o interpretare a piesei „Greatest Love of All”.
„În trecut, fiecare hit pe care l-am împărţit, l-am împărţit cu o bucurie pură. Niciunuia dintre noi nu-i venea să creadă când a avut loc o explozie în toată lumea. Când a depăşit acel record de şapte piese consecutive pe primul loc, am simţit pur şi simplu neîncredere. (…) Nu a luat niciodată nimic de-a gata. Nu a fost niciodată arogantă. Era tot timpul recunoscătoare şi aprecia ce i se întâmplă”, a spus Davis.
MEDIAFAX

Urmăriţi aici serviciul de înmormântare:

whitneyhouston

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2012
L M M J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
%d blogeri au apreciat: