you're reading...
POLITICA SI DEMOCRATIE

Premiera in Parlament: Deputati sanctionati financiar pentru vot multiplu

Decizia Biroului Permanent de a-i sanctiona pe cei 8 deputati filmati in timp ce votau si pentru colegii lor a fost pusa in aplicare. Nemultumiti de sanctiunile acordate, cei de la Institutul de Politici Publice a decis sa initieze un proiect legislativ.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis marti, 28 februarie, ca cei 8 deputati care au votat in diferite sedinte de plen din 2011, atat cu cartelele proprii cat si cu cele ale unor colegi, au fost sanctionati cu interzicerea participarii la o zi de sedinta de plen, respectiv cu neplata indemnizatiei/diurnelor aferente acesteia, informeaza Institutul de Politici Publice intr-un comunicat remis joi Ziare.com.

Cei 8 parlamentari sanctionati sunt si de la Putere si din Opozitie, respectiv: Gheorghe AnaPSD, Vasile BerciPNL, Marius Dugulescu – PDL, Ion Dumitru – PSD, Danut Liga – PDL, Ciprian-Florin Luca – PSD, Valentin Rusu – PDL, Ioan Stan – PSD.

Parlamentarii au avut ghinionul sa fie filmati de mai multi jurnalisti prezenti la sedintele de plen, iar etapele procedurale care au vizat sesizarea BPN al Camerei au fost urmarite cu insistenta de IPP.

„Decizia sanctionarii acestor deputati, venita dupa un lung sir de proceduri, creeaza un precedent deosebit de important cu impact asupra comportamentului parlamentarilor la votul din plen. Totusi, cum IPP considera sanctiunea disproportionat de slaba in raport cu gravitatea faptelor acestor parlamentari, Institutul a elaborat un proiect de lege„, se arata in comunicatul IPP.

Proiectul are un articol unic, cu doua aliniate.

„Articol unic, Alin. (1) Fapta unui parlamentar de a vota fara a avea drept de vot ori de a vota de doua sau mai multe ori asupra aceleasi propuneri/aceluiasi proiect de lege in plenul uneia dintre Camere, in sedintele de plen reunit sau in sedintele de comisie permanenta, speciala si/sau ancheta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Alin. (2) Tentativa se pedepseste”.

Propunerea a fost inaintata liderilor tuturor partidelor parlamentare, dar pana in prezent niciun nu a anuntat un angajament concret in acest sens.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

Martie 2012
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: