you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Lansarea Bisericii Baptiste Internaționale din Timișoara

Una dintre convingerile care m-au sprijinit mult în anii de slujire a fost aceea că Domnul Isus Îşi iubeşte şi încă Îşi zideşte Biserica Sa (Efeseni 5: 25, Matei 16: 18).

În 2007 eram implicat în evanghelizare pe stradă, într-un cartier din Timişoara, alături de o echipă de americani şi de traducători din Bisericile “Stânca” şi “Golgota”. Atunci, pentru prima dată, Domnul mi-a arătat că noi nu folosim toate darurile pe care El ni le-a încredinţat, şi că, mai mult sau mai puţin, mai şi “îngropăm” din ele. Deşi niciunul dintre noi nu se poate mândri cu o fluenţă peste medie a limbii engleze, totuşi, cunoaşterea acestei limbi ne obligă să folosim darul nu doar o săptămână pe an, sau două, ci, de ce nu, în fiecare săptămână.

Astfel, de la gândul unei biserici în care un serviciu divin să fie complet în engleză şi până la viziunea plantării unei Biserici Internaţionale în Timişoara, nu a fost decât un pas. Un pas pentru inimă, dar 4 ani lungi de rugăciune şi de căutare a voii lui Dumnezeu, de frământări, de culmi şi văi, de nădejdi şi dezamăgiri repetate.

Trebuie să mărturisesc că primul om care şi-a însuşit viziunea aceasta şi a devenit partenerul deplin în plantarea Bisericii Internaţionale a fost Gabriel Olariu din Lugoj. Creştin matur şi om de afaceri, Gabi este implicat de mai bine de două decenii în plantări de biserici şi sprijinirea lucrării pastorale în multiple localităţi şi zone din ţară. Cu o mare dragoste de Domnul, dar şi cu înţelepciune duhovnicească, Gabi a înţeles nevoia unei Biserici Internaţionale într-un oraş multinaţional şi multicultural cum este Timişoara.

În decembrie 2011, Domnul mi-a scos în cale familia Nelson, Randy şi Tamara, misionari americani stabiliţi definitiv la Lugoj. Ei s-au dedicat de asemenea cu trup şi suflet plantării acestei biserici.

Astfel am pornit la pregătirea deschiderii Bisericii Internaţionale din Timişoara. Am numit această biserică IGC – International Grace Community. Cu ajutorul Domnului, am fixat ca şi obiectiv Sărbătoarea Paştelui, a Învierii Domnului Isus, ca moment al deschiderii acestei biserici.

Serviciile divine vor fi sâmbătă seara, de la 6 – 7.30 pm, exclusiv în limba engleză. Ca locaţie, Domnul ne-a călăuzit spre Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), sala Europa. În fiecare sâmbătă va fi un serviciu divin de celebrare, în care vom avea laudă şi închinare, rugăciune, mărturii şi mesaj. Creşterea duhovnicească va fi fundamentată în grupe mici de studiu biblic organizate peste săptămână în case.
Unul după altul, de-a lungul celor câteva luni de pregătiri, din ianuarie 2012 şi până astăzi, Domnul nu a contenit să ne aduca înainte oameni de calitate din Timişoara, Lugoj, Reşiţa, care să se implice în diferitele segmente necesare funcţionării unei biserici: un grup de rugăciune, un grup de închinare şi un grup de evanghelizare. Fiecare dintre cei care au ales să se implice are o poveste personală miraculoasă şi mărturiseşte că numai Dumnezeu putea să ne aşeze faţă în  faţă la IGC.

Ultima minune s-a petrecut cu organistul IGC. Asemenea  lui Samuel odinioară, am încercat îndelung să găsesc printre pianiştii cunoscuţi de mine pe acela care să se implice în închinarea de la IGC. În aprilie, cu 15 zile înainte de deschidere, aveam epuizate toate variantele. Abia atunci am înţeles că nu eu sunt cel care trebuie să-l găsească pe pianistul IGC, ci să-L las pe Domnul să-l aducă la noi. Două zile mai târziu, după ce am înţeles acest mare adevăr, Domnul m-a călăuzit spre Levi, un tânăr deosebit de talentat care a hotărât să se implice, iar acum este pianistul IGC.
Rând pe rând, am găsit oameni care să filmeze, să putem transmite live pe internet serviciile IGC, am găsit persoana care să se ocupe de administrarea site-lui web (www.igctm.org). Prin harul Domnului, am reuşit să organizăm un colectiv de recepţie, avem persoane care să se implice în lucrarea cu copiii, avem pregătite persoanele care să conducă grupuri mici de studiu.

Din punct de vedere doctrinar, IGC se doreşte a fi o biserică evanghelică, care promovează o linie teologică baptistă. Avem intenţia să afiliem IGC Comunităţii Baptiste Timişoara, Uniunii Baptiste din România şi, în acelaşi timp, Alianţei Bisericilor Baptiste Internaţionale. Pentru aceasta am luat deja legătura cu mai multe biserici internaţionale.

Ne dorim ca IGC să fie nu un competitor, ci un partener pentru bisericile evanghelice deja existente în Timişoara. Populaţia Timişoarei este din ce în ce mai variată, fluctuaţia demografică este într-o dinamică permanentă, şi prezenţa unei biserici internaţionale este necesară. Rămâne de văzut dacă această viziune de la Domnul îşi are momentul de împlinire acum, sau cum Domnul a încuviinţat viziunea pe care David a avut-o referitor la Templu a şi amânat-o în acelaşi timp, hotărând o altă persoană care să o ducă la îndeplinire.

Vă rugăm să vă rugaţi pentru IGC. Sunt multe nevoi. Prima este aceea de a ajunge la grupurile-ţintă, oamenii stabiliţi în Timişoara pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, nevorbitori nativi de limba română. De asemenea, situaţia financiară este foarte sensibilă. Nu în ultimul rând, atacurile diavolului nu contenesc, deşi vedem permanent harul şi ocrotirea Domnului.

IGC va avea Serviciul Divin Inaugural sâmbătă, 14 aprilie, la 6 pm, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, Sala Europa. IGC vă invită, de asemenea, sâmbăta următoare, 21 aprilie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, la un Concert de Paşte. Vor cânta solişti de la Opera Română, de la Filarmonica Timişoara, un ansamblu de coarde de la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu”, formaţia DuoVoice, finalişti XFactor, şi cvartetul ProGospel.

Ne rugăm ca sărbătoarea Învierii Domnului Isus să fie sărbătoarea aducerii la viaţă a unei noi biserici, IGC, o biserică în care străinii aflaţi departe de casă îşi vor găsi, la lumina Cuvântului lui Dumnezeu, Calea către Casă!

Pastor, Cătălin Covaci

Citeşte mai mult pe: Lansarea Bisericii Baptiste Internaționale din Timișoara | Stiri Crestine.ro

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

aprilie 2012
L M M J V S D
« mart.   mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: