you're reading...
CULTE RELIGIOASE, POLITICA SI DEMOCRATIE

Să facem “condicuţă”! sau despre beneficiile traseismului politic

Posted on aprilis 20, 2012 http://mariuscruceru.ro/2012/04/20/sa-facem-condicuta-sau-despre-beneficiile-traseismului-politic/

Atenţionare: articol dur! Scutiţi-vă de poticniri!

În ultima vreme aud de tot mai mulţi politrucieni care trec dintr-o parte în alta, mai precis de la PDL, corabia marelui corăbier Traian Băsescu, scufundîndă şi scîrţiîindă, spre cele douădeformaţiunipolitice care formează un USL de circumstanţă (tot un fel de uniune împotriva naturii). Ştim deja cine pleacă primii atunci cînd corăbiile se scufundă: şobolanii.

Transferurile sînt în toi. Promisiunile, aranjamentele, negocierile se fac la ceas de seară în taină sau la vedere. Presa prinde cîte un zvon şi, din păcate, zvonul devine tristă realitate zile mai tîrziu. Motivele invocate de şobolăneii politici sînt din cele mai diverse şi, cum s-a întîmplat în cazul unei doamne, care recentissime îşi declarase sprijinul pentru primul-ministru, sînt motiv de pufnit în rîs. Scena politică românească a devenit un jalnic joc de curtea şcolii de tipul ţară, ţară, vrem ostaşi! Cei care se avîntă în partida cealaltă sar în toate figurile posibile numai să-şi facă loc la foştii adversari. Aceşti, pînă mai ieri, erau unşi cu ouă şi oţet, frecaţi cu peria aspră. Acum au devenit “parteneri strategici”. Fosta ciumă acum e mumă.

 

Stelian Tănase scrie un articol în acestă dimineaţă: “la ce este bun traseismul politic”. Numai la vederea titlului mi-a venit în minte imediat răspunsul: e bun pentru că putem face o listă a curvelor politice mai uşor şi fără multă bătaie de cap. Scrieţi, fraţilor!

Aseară Andrei Bădin, la propunerea mea de a face o listă de acest fel cît mai rapid şi cît mai complet, îmi semnala că o astfel de listă se numeşte “condicuţă”.

Eu zic să facem condicuţă, dragi concetăţeni, să-i ţinem minte pînă la alegeri, pentru că în cîteva luni se vor prezenta drept fecioare fără pată şi luptători pentru cinste, onoare şi alte cuvinte care apar de obicei în combinaţii lozincarde.

Întrebarea mea este ce se întîmplă cu pastorii care au fost implicaţi în politichia (cu mărgăritar)? Le-a fugit unul dintre protectori. Îl vor urma? L-au urcat pe la amvoane, l-au prezentat prin biserici drept “om de omenie” şi “binefăcător”. Sînt tare curios cum vor naviga acum prin aceste ape tulburi ale politicii de mal mîlos de Dîmboviţă, cînd ar fi avut prilejul să rămînă consecvenţi în slujirea Celui care S-a numit pe Sine Apa Vieţii.

După ce vor juca scîrbavnicul joc al politicii pe scena circului vorbelor goale, ne va mai fi rămas încredere pentru a-i asculta din amvoane, predicînd Cuvîntul Adevărului? Să fim serioşi!

Cineva îmi scria dimineaţă: “migrarea ne va asigura vizibilitatea în continuare, trebuie să fim prezenţi … în continuare…să avem şi noi o voce în structurile ţării” etc. Cu orice preţ? Atunci dezbrăcaţi-vă în Piaţa Universităţii şi daţi-vă foc. Vizibilitatea va fi maximă şi la ore de mare audienţă.

Eu cred că o parte a Parlamentului României ar trebui deja să arboreze felinarul roşu. Sigur am intrat în Europa, dar cu ocolire pe la Amsterdam şi nu prin centrul oraşului. Isus ar fi intrat în birourile lor deputăţeşti şi senatoriale, de consilieri săteşti, judeţeni, orăşeneşti, şi le-ar fi răsturnat hîrtiile cu adeziuni şi promisiuni deşarte. Peşteră de tîlhari, casă de toleranţă.

Dumnezeule Mare, ai milă şi de ţara asta jupuită şi jefuită de toate matracucile şi ştioaflele vremurilor de acum! (Iertaţi limbajul, am considerat că “pui de năpîrci” este prea mult şi rezervat doar lui Ioan Botezătorul şi Mîntuitorului).

Părinţi ai naţiunii, conducători ai ideilor, stîlpi ai ţării, oameni de nădejde, modele de urmat pentru copiii noştri? Ah, nu! Îi vom însemna la condicuţă, după cum ne îndeamnă Apostolul, îi vom înseamna şi nu vom avea legături cu ei. Nici măcar prin vot!

Aşa să ne ajute Dumnezeu! Amin!

PS. Mă veţi întreba: “Aşa-ţi tratezi tu fraţii, aşa vorbeşti despre ei?”

Răspuns: Mă scuzaţi, dar eu nu sînt frate cu aceştia! Nici ei cu mine!

Anunțuri

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

Aprilie 2012
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: