you're reading...
POLITICA SI DEMOCRATIE

Adrian Orza câştigă alegerile în Timişoara, potrivit rezultatelor mai multor sondaje de opinie

SURSA http://www.vestul.ro/stiri/5371/adrian-orza-castiga-alegerile-in-timisoara-potrivit-rezultatelor-mai-multor-sondaje-de-opinie.htm

Scris la: 17.05.2012, de: Amelia BONCEA

Foto 1

Adrian Orza va câştiga, de departe, Primăria Timişoara, iar Uniunea pentru Timiş (PNŢCD+FDGR) va câştiga alegerile în judeţul Timiş, potrivit mai multor sondaje realizate pe oraşe şi judeţe din întreaga ţară, ale căror rezultate au fost adunate şi comparate de Econtext.

În plină campanie electorală, Econtext a adunat mai multe sondaje realizate în toate judeţele ţării, pentru a arăta care sunt partidele şi candidaţii care, potrivit rezultatelor, vor câştiga alegerile în judeţe şi în oraşele reşedinţă de judeţ.
Au fost puse la socoteală sondajele pentru postul de primar din fiecare oraş reşedinţă de judeţ şi s-a stabilit care sunt primii doi candidaţi care au cele mai mari şanse, dar şi care ar fi câştigătorul. La fel, clasificarea cuprinde partidele sau grupările/alianţele politice din care aceştia fac parte.
Econtext precizează că au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie şi mai multe publicaţii locale.
În ceea ce priveşte rezultatele partidelor politice, multe dintre acestea au făcut alianţe electorale, în clasificarea Econtext fiind trecută apartenenţa candidaţilor la partide, şi nu la alianţele formate pentru aceste alegeri. De aceea, potrivit rezultatelor, în judeţul Timiş alegerile vor fi câştigate de PNŢCD, adică de Uniunea pentru Timiş, formată din PNŢCD şi Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Timişul este, de altfel, singurul judeţ în care PNŢCD câştigă alegerile.
Iată care sunt partidele politice câştigătoare, pe judeţe:
Mai mult decât atât, candidatul PNŢCD (de fapt, după cum spuneam, al Uniunii pentru Timiş) la Primăria Timişoara, Adrian Orza (actualul viceprimar al oraşului), va câştiga, potrivit rezultatelor sondajelor, alegerile locale din 2012, adică funcţia de primar al Timişoarei. Nu numai că sondajele îl arată câştigător, dar vorbim şi de un procentaj extrem de mare, Adrian Orza având 45% din opţiunile electoratului.

deAmelia BONCEA

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

mai 2012
L M M J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d blogeri au apreciat: