you're reading...
CULTE RELIGIOASE, POLITICA SI DEMOCRATIE

Politica din şi spre fundul iadului- Despre etica dublă la evanghelici (3) Written by Otniel-Laurean Vereş

Curvia capătă chip în multe feluri. Din păcate simţul nostru moral şi justiţiar se trezeşte din amorţeală mai ales în faţa acelei forme de curvie care izbeşte cel mai mult ochii, respectiv curvia fizică, sexuală. Aici sîntem campioni la aruncarea cu versetul, ştim destinul veşnic al curvarului, cunoaştem psihologia prostituatei, sîntem experţi în soluţii spirituale, ne dăm ochii peste cap şi suspinăm mioritic (un fel de a-ţi face cruce în mod evanghelic) la cît de murdară şi josnică a ajuns lumea.

Mulţi cred că adevărata curvie se prezintă numai sub forma ţinutei sexy, profunzimea depravării morale măsurîndu-se în cît mai puţini centimetri de material de la talie în jos. Uităm că, în realitate, curva sau prostituata poate apărea la costum şi cu cravată, ba mai mult, la amvonul bisericii. Însă şi aici există multe forme de curvie: curvia financiară, curvia aroganţei, curvia lăcomiei. În rîndurile de mai jos ne oprim la o formă specifică de curvie în costum, curvia politică între evanghelici.

Să fim bine înţeleşi în ceea ce ar trebui, totuşi, să fie clar cititorului: nu vorbim de politicianul creştin, nici nu ne opunem ideii de participare a creştinilor în politică. Vorbim strict despre cei care nu fac politică, ci curvie în politică, o formă mult mai spiritualizată, dar fundamental aceeaşi, a curviei fizice.

Cel mai patetic tip de curvă politică este pastorul-politician, specie din care avem cîteva exemplare celebre în cultul baptist: Dorel Popa, fost primar al Aradului sau Ionel Tuţac, secretarul general al Uniunii baptiste din România. În cazul acestora, au existat pe vremea implicării lor active în politică – se pare că fostului primar al Aradului cîntecul de sirenă al funcţiei politice încă îi răsună în urechi, doar că „măreţele” realizări ca şef al oraşului îl trag în jos – discuţii care i-ar fi pus în dificultate şi pe scolastici, vestiţi pentru distincţiile fine de limbaj şi concepte: ba că a fi primar nu înseamnă a face politică, deoarece aceasta înseamnă asumarea unei funcţii administrative, ba că a fi în consiliul judeţean, la fel, nu este o slujbă politică sau alte asemenea fine disocieri justificatoare.

Spre lauda lui, trebuie spus că deputatul Marius Cristinel Dugulescu, dîndu-şi seama, probabil, că trebuie să-şi trăiască adevărata dragoste în scaunele parlamentului, nu în amvonul bisericii, a renunţat la pastorală după intrarea activă în politică.

Se va aduce, poate, exemplul reuşit de pastor-politician al actualului preşedinte al Germaniei. Paralelismul ar fi potrivit în cazul în care cariera acestor pastori (sau foşti pastori) mioritici ar fi încununată şi de altceva decît falsurile financiare (demascate de Academia Caţavencu în urmă cu cîţiva ani) şi votul la două mîini ale „fratelui” Dugulescu sau plimbările galante pe la ştrandul public (că, deh, lumea vorbeşte) ale fostului primar al Aradului.

citeste mai departe aici http://ratioetrevelatio.com/

 

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

iunie 2012
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat: