you're reading...
mana de luni

Cum ne putem face auziţi?

 

Cum ne putem face auziţi?

scris de Robert J.Tamasy
tradus de
Ghirca Lucia-Elena

Trăim într-o lume plină de zgomot. Competiţia pentru captarea atenţiei noastre este interminabilă, neobosită: radio, dispozitive performante de tehnologie(iPod, iPad, iPhone), emisiuni televizate în care oamenii strigă unii către alţii. Chiar şi conversaţiile tăcute ne împiedică să ne concentrăm: e-mail, Internet, mesaje scrise. Este incredibil cum încă suntem capabili să ne ducem planurile la îndeplinire, fiind înconjuraţi de atâtea elemente perturbatorii.

Prin urmare, confruntându-ne cu aceste obstacole, cum putem atrage atenţia cuiva? Aceasta este o problemă lipsită de soluţii simple. Ridică tonul vocii. Fii nepoliticos şi întrerupe. Fă ceva îndrăzneţ şi ieşit din comun. Eventual, poţi încerca să scoţi din priză calculatorul persoanei în cauză. Ţineţi minte vorba din popor „luptă împotriva focului cu foc”? Ei bine, motto-ul zilelor noastre este „luptă împotriva zgomotului cu zgomot”.

Luând în considerare faptul că, în zilele noastre, fiecare vorbeşte, într-un fel sau altul, însă nimeni nu ascultă , este uimitor să ştii că există un loc în care suntem mereu auziţi şi niciodată ignoraţi: tronul ceresc al Domnului.

Biblia oferă garanţii nenumărate că Dumnezeul Universului ascultă rugăciunile tuturor şi le răspunde în parte: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.(1 Ioan 5:14-15)

Când dorim să vorbim cu Tatăl Nostru, nu suntem niciodată puşi „în aşteptare”, nevoiţi să lăsăm un mesaj vocal sau nu găsim linia ocupată. Acesta este promisiunea Lui. Şi nu trebuie să ne retragem neapărat într-o biserică pentru a-L întâlni; putem vorbi cu Dumnezeu oriunde, oricând, pe baza oricărui subiect.

A luat afacerea ta o întorsătură neaşteptată? Vorbeşte cu Domnul despre asta. Te gândeşti să faci o schimbare în viaţa ta profesională? Cere opinia Lui. Ai o situaţie financiară dificilă? Consultă-L pe această temă. Eşti sub conducerea unui om nechibzuit? Tânguieşte-te în faţa lui Dumnezeu.

Iată câteva lucruri scrise în Biblia despre timpul petrecut cu Domnul:

Dumnezeu ascultă rugăciunile celor care Îl urmează. Unica cerinţă pentru a te apropia de El prin rugăciune este de a face parte din familia Sa, legătură realizată prin Fiul Său. Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. (1 Petru 3:12a)

 

Dumnezeu ascultă cereri pentru înţelepciune. Un lucru pe care oamenii de afaceri îl doresc cu disperare este de a avea înţelepciune, iar Tatăl este dornic să-l ofere celor care se roagă pentru el. „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” (Iacov 1:5)

Dumnezeu ascultă rugăciunile celor care se încred în El. Una dintre cele mai neplăcute situaţii este aceea de a cere ajutor unui prieten, fără a avea încredere deplină în acesta. În ceea ce-L priveşte pe Dumnezeu, nimic nu se schimbă: Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.

(Matei 21:22)

 Dumnezeu ascultă rugăciunile celor care au o motivaţie corectă. Domnul nu apreciază rugăciunile egoiste: „Sau cereţi, şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre.” (Iacov 4:3)

Întrebări pentru reflectare şi discuţie:

1) Te simţi vreodată frustrat în încercarea de a vorbi cu alţii? Ai avut vreodată senzaţia că toţi oamenii vorbesc, însă nimeni nu ascultă? Dacă da, descrie experienţa ta.

2) Cum te confrunţi cu „zgomotul” din viaţa ta, multitudinea de surse de informaţie, într-o constantă competiţie de captare a atenţiei tale? Simţi că eficienţa ta profesională este afectată?

3) Ce semnificaţie are pentru tine promisiunea că Domnul Îţi ascultă fiecare rugăciune şi Îţi răspunde? Este adevărată pentru tine?

4) La locul de muncă, ne facem planuri, organizăm şedinţe, ne consultăm colegii. Dar, pe plan personal, petreci la fel de mult timp rugându-te pentru servici, decizii, nevoi, căi care trebuie urmate? De ce sau de ce nu?

NOTĂ: Dacă deţii o Biblie şi ai dori să analizezi pasaje adiţionale legate de această temă, ia în considerare următoarele versete :

Proverbe 3:5-6

Matei 7:7-8

Efeseni 3:20

Coloseni 4:2

1 Tesaloniceni 5:16-17

MANA DE LUNI este tradusă în limba română de Mentorendienst Osteuropa,

reprezentant al CBMC International  (Europartners) în Romania şi se distribuie gratuit, la cerere.

E-mail:  manadeluni@gmail.com; Dacă nu mai doriţi să primiţi acest material, vă rugăm trimieţi un e-mail conţinând cuvântul DEZABONARE. 

Traducere şi adaptare – Lucia Ghirca.

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

august 2012
L M M J V S D
« iul.   sept. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: