you're reading...
CULTE RELIGIOASE, POLITICA SI DEMOCRATIE

VAMPIRUL ȘI MAICA TEREZA de MIHAI CIUCĂ

Lansată în rafale, noua construcție politică ce vrea să reinventeze șansele electorale ale PDL este oarecum pe val. Cu un nume pretențios, dar neinspirat după părerea mea, ARD a pornit la drum într-un fel destul de ciudat.

În primul rând este clar ca bună ziua că PDL vrea să se ascundă, sperând că rebrenduirea va estompa memoria electoratului. Și-au ascuns până și trandafirul pe care-l mai aveau din FSN, chit că devenise între timp albastru. Astfel, noua siglă, împrumutată de la popularii europeni, nu mai trădează că în spate e aceeași Mărie, cu altă pălărie. În mod abil, când e vorba de reprezentare formală, ARD se bazează pe o conducere colegială, unde buldogul PDL pare insignifiant pe lângă abțibildurile spilcuite ale lui MRU, Neamțu și Papahagi. Trei indivizi care au un debit verbal impresionant în comparație cu Blaga, cel care le tace și le coace. Oricum, când e vorba de repartizarea locurilor eligibile, regulile se schimbă radical.

Din câte a mai transpirat pe ici pe colo, se pare nu s-a ajuns prea ușor la această soluție. E greu să mulțumești pe toată lumea, mai ales pe cei cărora li s-a tăiat macaroana. Adresându-se sâmbătă Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal, Cristian Preda a scos din mânecă un porumbel. „Formula de succes” afirmă el „cred că este aceasta: solidari în PDL, corecți în ARD și necruțători cu USL”.

Solidari în PDL – evident! Nici vorbă de curățenie în PDL. Nici vorbă de asumarea greșelilor. Nici vorbă de eliminarea caracatiței baronilor. Nici vorbă de „mea culpa” pentru dezastruoasa guvernare Boc. Las’ pe Monica Macovei să bată toba cu integritatea că penalii noștri n-au fost depistați de Codruța Kovesi nici deranjați de Daniel Morar. Serviciile nu i-au căutat, nu i-au filat, nu i-au interceptat. Facem doar o schimbare de linii. Boc să care niște saci de gogoșari… Udrea să se relaxeze la shopping… Berceanu să-și vadă de tulburel… Igaș să-și numere bonurile de benzină… EBA să se pozeze cu oile în Georgia șamd. Pentru ceilalți, a venit vremea să ardă și ei niscaiva bani publici. Celor care nu sunt încă penali să li se dea o șansă să devină. Asta da solidaritate!

Corecți în ARD. Nici că am auzit vreodată un banc mai bun! Ați auzit ca PDL să fi fost corect în vreo alianță politică? Nici eu! Au trădat pe vremea guvernărilor CDR, Alianței DA și Parteneriatului pentru România. Vor „arde” și România Dreaptă fiindcă vampirii politici nu pot trăi decât cu sânge. Și sângele partenerilor se pare că e cel mai dulce. Întrebați-l pe Traian Băsescu, acest Brutus al tragediei noastre naționale! I-a căpușat, unul câte unul pe Ciorbea, Roman, Tăriceanu și Geoană. Niciunul nu și-a revenit pe deplin după experiența traumatizantă. Cine va fi următorul?

Necruțători cu USL. Ce mai noutate! De parcă PDL ar fi fost vreo maică Tereza a politicii românești până acum! Una plină de milă și compasiune! Nu mâna perfidă a serviciilor îndreptată înspre compromiterea adversarilor politici. Nu o gașcă care a subjugat țara asta, sugându-i sângele până ce a ajuns în comă. Așa că ne putem aștepta ca balul să continue. Cu Traian Băsescu înrădăcinat la Cotroceni până în 2014 putem fi siguri că toate dosarele vor fi scuturate, telefoanele interceptate, afacerile puricate… Evident doar ale celor din USL. Dacă ați uitat, primul punct este, cum altfel, „solidari în PDL!”

Trompetele au început să sune. Deja Gabriel Biriș de la Forța Civică vântură reduceri ale fiscalității pe care niciun guvern nu și le va putea asuma în următorii 20 de ani. Domnu’ Dan face deja discipoli. Contează ca electoratul să fie prostit. Odată readus PDL la guvernare, va mai inventa niște taxe, va mai reduce niște salarii și pensii, va repune pe rol forfetara… că doar e un partid de dreapta, nu? Iar trompetele vor avea fonduri la discreție pentru creme și odorizante. Doar că anumite miasme nu se acoperă nici cu cel mai delicat parfum. Iar ARD mie-mi miroase deja greu.

sursa http://www.stelian-tanase.ro/zona-libera/vampirul-si-maica-tereza-de-mihai-ciuca/

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

octombrie 2012
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d blogeri au apreciat: