you're reading...
BUSINESS, mana de luni

HĂRNICIA ŞI DETERMINAREA CA VIRTUŢI- de Rick Boxx

Dacă cineva te-ar întreba, care este factorul principal necesar pentru atingerea succesului, care ar fi răspunsul tău?

Kent Humphreys, consultant ai multor directori executivi, a pus această întrebare. Toţi cei implicaţi în mediul profesional şi de afaceri îşi doresc să sibă succes, pentru mulţi indivizi însă, succesul pare de neatins. Deci, care sunt elementele necesare succesului?

În cartea sa, Letters to Workplace Leaders, Humphrey citează un studiu în care oamenii au fost întrebaţi: „Care sunt caracteristicile principale ale oamenilor de succes pe care îi cunoaşteţi?” Au fost două răspunsuri ce au ieşit în evidenţă: hărnicia şi determinarea.

Hărnicia a fost răspunsul oferit de 40% dintre cei intervievaţi. Determinarea, răspunsul aflat pe următorul loc, a fost oferit de 38% dintre cei intervievaţi. Este demn de observat că cele două răspunsuri au surclasat cu mult alte posibile caracteristici ale oamenilor de succes, precum cunoştinţa, norocul sau relaţiile.

Dacă ar fi fost inclus în lista celor intervievaţi, inventatorul Thomas Edison, cel mai probabil ar fi fost de acord. Odată el a făcut următoarea remarcă cu privire la succes: „Oportunităţile sunt ratete de majoritatea oamenilor deaorece acestea sunt îmbrăcate în salopete şi seamănă cu munca”.

Trăim într-o vreme în care sunt mulţi cei care nu vor să depună efortul necesar- hărnicie şi determinare – pentru a avea succes, pentru ca mai apoi să se întrebe de ce unii excelează pe când ei nu. Se văd pe ei înşişi ca fiind „îndreptăţiţi” să aibă un anumit statut, o anumită carieră, influenţă, răsplată financiară sau materială, în loc să se vădă responsabili de câştigarea acestora.

A recunoaşte importanţa ce o ocupă hărnicia şi determinarea nu este ceva nou. De fapt, în Biblie găsim că despre cele două se vorbeşte foarte mult. În Vechiul Testament, cartea Proverbelor, de exemplu, găsim scris despre cele două:

„Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte.” (Proverbe 12:11)

„mâna celor harnici va stăpâni, dar mâna leneşă va plăti bir.” (Proverbe 12:24)

„Cine munceşte, pentru el munceşte, căci foamea lui îl îndeamnă la lucru.” (Proverbe 16:26)

„Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă.”(Proverbe 21:5)

Această legătură strânsă între hărnicie şi determinare este de asemenea punctată şi în Noul Testament. Apostolul Iacov, a înţeles bine acest lucru atunci când a scris: „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc” (Iacov 1:12)

Perseverenţa îmbină hărnicia cu determinarea într-o formulă de succes. Dacă te găseşti într-o perioadă dificilă la locul de muncă sau într-o provocare mare, adu-ţi aminte că nu există substitute pentru hărnicie şi determinare.

 

Copyright 2012, Integrity Resource Center, Inc. adaptat cu permisiune după „Integrity Moments with Rick Boxx,”

MANA DE LUNI este tradusă în limba română de Mentorendienst Osteuropa,

reprezentant al CBMC International  (Europartners) în Romania şi se distribuie gratuit prin e-mail, la cerere.

E-mail:  manadeluni@gmail.com;

 Dacă nu mai doriţi să primiţi acest material, vă rugăm daţi un reply conţinând cuvântul DEZABONARE!

©Acest material nu poate fi reprodus sau transmis în orice fel sau mod, fără acordul în scris al Asociaţiei Mentorendienst Braşov!

 

 

 

Întrebări pentru reflectare şi discuţie

 

 

  1. Gândeşte-te la nişte persoane pe care le cunoşti personal şi au succes. Cărui lucru le-ai atribui succesul?

 

 

  1. Gândindu-te la exemple de indivizi sau echipe, din sfera de afaceri sau alte sfere, care au atins succesul adevărat, poţi spune că au făcut-o fără a munci cu hărnicie şi determinare?

 

 

  1. După părerea ta, consideri că unii sunt „alergici” la muncă şi în schimb se consideră îndreptăţiţi să aibă succes, fără a depune efort? Explică răspunsul tău.

 

 

4.   Pasajul citat din Iacov afirmă că o persoană ce perseverează în timpul perioadelor dificile este binecuvântată şi va primi „cununa vieţii” de la Dumnezeu. Ce înseamnă asta pentru tine?

 

 

NOTĂ: Dacă deţii o Biblie şi doreşti să vezi şi alte pasaje ce fac referire la acest subiect, poţi citi următoarele versete: Proverbe 10:4, 13:4, 14:23, 18:9, 20:4; Luca 14:28-30, Romani 5:3-5; Iacov 1:2-4

 

 

 

Anunțuri

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Un gând despre &8222;HĂRNICIA ŞI DETERMINAREA CA VIRTUŢI- de Rick Boxx&8221;

calendar

Noiembrie 2012
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: