you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Pocăinţă şi politică de Pastor Vali Făt

Pocăinţă şi politică

22 Noi

Mă simt agasat de panourile electorale. Mai ales că de o bucată de vreme folosesc bicicleta, aşa că sunt nevoit să le vizualizez îndelung…cred că voi cere despăgubiri pentru toate coşmarurile pe care mi le-au cauzat! Am observat că în campania asta nimeni nu mai promite, ci spune doar că va face. De ce să se mai obosească, drăguţii de ei, să lucreze la o platformă electorală? Oricum sunt foarte obosiţi, mai ales cei care au avut deja un mandat. Până acum, ne iluzionam, pentru o scurtă vreme, cu promisiunile făcute. De data aceasta însă, candidaţii au ajuns la concluzia că e prea solicitant să mai facă promisiuni…prea multă muncă. Şedinţele foto pentru panourile electorale le consumă toată energia!

Rămâne totuşi o întrebare? Să se implice pocăiţii în politică? Răspunsul e da! De ce? Pot să promoveze legi corecte, care să garanteze libertatea religioasă şi libertatea de exprimare. Libertatea religioasă şi de exprimare au fost, încă de la început, valori fundamentale ale baptiştilor! Evanghelicii implicaţi în politică pot atrage atenţia atunci când aceste drepturi sunt încălcate.

Mai mult, ei pot schimba în bine percepţia oamenilor în legătură cu mediul evanghelic. Evanghelicii sunt percepuţi de marea majoritate ca sectanţi! Prin poziţia lor proeminentă, politicienii noştri pot corecta această stare de lucruri. Din păcate, există încă o opţiune aici. Dacă potenţialul pentru îmbunătăţirea imaginii este unul imens, la fel este şi potenţialul pentru înrăutăţirea acestei imagini.  Este trist să vedem că asta s-a şi întâmplat în ultimii ani. Politicieni evanghelici implicaţi în fapte de corupţie, care mint, iar când faptele nu mai pot fi tăgăduite, se scuză că au furat mai puţin ca alţii.  Cu alte cuvinte, dacă mare majoritate fură cu carul şi este compromisă total, evanghelicii fură un pic şi se corup tot un pic! Cred că imaginea evanghelicilor a fost deteriorată şi de folosirea necugetată a Bibliei în cadrul unor întâlniri. În loc să aibă un efect benefic, atât Biblia cât şi evanghelicii au fost aruncaţi în ridicol.

Să se implice pocăiţii în politică? Da, dar le va fi greu…iar mie îmi este teamă că unora le e suspect de uşor.

Să se implice bisericile în politică? NU! NICIODATĂ! Biserica are altă agendă, foarte diferită de cea politică. Agenda bisericii a făcut-o Domnul nostru, iar noi nu avem voie să o modificăm.  Bisericile se implică în politică cu speranţa că asta va contribui la reuşita lor! Biruinţa bisericii a fost garantată deja de Isus Hristos! S-ar putea ca implicarea bisericii în politică să aducă anumite  ”beneficii”, dar pierderile vor fi pe măsură…De fapt, nu pe măsură, ci mult, mult mai mari. (Recomand mesajul lui John MacArthur pe această temă, rostit după alegerile prezidenţiale din SUA.) Ce să spun de politicienii care colindă bisericile (ce-i drept, Crăciunul se apropie!) pentru “a-i încuraja” pe fraţi? Cred că cea mai potrivită rugăciune pentru ei este să fie cuprinşi de ruşine! La fel şi acelora care le îngăduie să facă asta! Dacă aceşti politiceini nu au suficiente realizări care să le aducă notorietate şi să îi recomande, nu ştiu dacă merită să fie aleşi. Şi mai mă întreb: Dacă până acum nu au avut realizări, de ce ar avea de acum încolo?

Ar mai fi o întrebare: Să se implice păstorii în politică?NU! NICIODATĂ!  Statutul bisericilor baptiste spune că nu poţi fi şi păstor şi membru al unui partid politic, dar cine se mai poticneşte în statut? Oricum, dacă încă funcţionează conştiinţa,deşi probabil pe battery low, te poţi face oricând evanghelist. De ei nu zice statutul nimic!

Domnul să aibă milă de noi!

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2012
L M M J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: