you're reading...
integritate si etica, mana de luni

DE CRĂCIUN SĂ ACCENTUĂM CEEA CE TREBUIE de Jim Mathis – Mana de luni 24 dec 2012

mana d e luni

DE CRĂCIUN SĂ ACCENTUĂM CEEA CE TREBUIE

de Jim Mathis

Ca urmaş al Domnului Isus Hristos, sărbătoresc Crăciunul pe 25 Decembrie, precum alte miliarde de oameni de pe acest pământ. Nimeni nu ştie exact când s-a născut Isus, dar 25 Decembrie pare o dată bună pentru a-i sărbători ziua.

Biblia ne vorbeşte despre nişte magi (înţelepţi) ce au venit de departe pentru a-i aduce daruri noului născut ce urma să devină Salvatorul (mântuitorul) lumii. Acesta este motivul pentru care a devenit o tradiţie împărţirea cadourilor în această perioadă.

A dărui şi a primi daruri este unul dintre limbajele iubirii, o modalitate frumoasă prin care putem arăta altora că-i iubim. Momentul în care te gândeşti la o persoană şi timpul acordat în alegerea unui cadou de care acea persoană să se bucure, este o parte importantă în orice relaţie.

Se pare totuşi că am dus acest obicei într-o extremă în care din ce în ce mai mulţi oameni uită să-L onoreze pe ISUS, şi-şi canalizează toată energia spre a cheltui bani pe lucruri care uneori nu-şi găsesc nici o justificare.

Poate că a sosit timpul să nu mai punem accentul pe a cumpăra lucruri mai mult sau mai puţin folositoare (de care ne plictisim la o zi după Crăciun), ci să începem să ne gândim mai mult la principiile oferite de Isus. El ne-a învăţat multe lucruri, însă mesajul său central a fost dragostea şi iertarea. El a punctat faptul că oricare dintre noi îşi poate iubi prietenul, dar testul real este acela de a iubi pe vrăjmaşul tău şi chiar pe cel ce te urăşte.

Cred că celebrarea Crăciunului în imediata apropiere a Anului Nou este o idee minunată. Este un lucru extraordinar să începi un an nou urmând învăţăturile lui Isus, iertându-i pe cei ce ţi-au greşit şi încercând să te împaci cu cei cu care ai ajuns să ai relaţii tensionate în anul ce se încheie.

Permiteţi-mi să vă sugerez, acum când sărbătorim Crăciunul şi aşteptăm încheierea anului 2012, să luăm împreună următoare decizie: anul viitor haideţi să cheltuim mai puţin, să iubim mai mult, să iertăm şi să slujim altora.

Dacă eşti sincer în această decizie, cred că vei experimenta rezultate pozitive ce vor depăşi aşteptările tale. Adu-ţi aminte că „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.” (Ioan 3:16-17)

Jim Mathis is the owner of a photography studio in Overland Park, Kansas,

specializing in executive, commercial and theatrical portraits

MANA DE LUNI este tradusă în limba română de Mentorendienst Osteuropa,

reprezentant al CBMC International  (Europartners) în Romania şi se distribuie gratuit prin e-mail, la cerere.

E-mail:  manadeluni@gmail.com;

Citatele biblice sunt din traducerea Cornilescu.Când acestea sunt din altă traducere, acest lucru va fi specificat.  

 Dacă nu mai doriţi să primiţi acest material, vă rugăm daţi un reply conţinând cuvântul DEZABONARE!

©Acest material nu poate fi reprodus sau transmis în orice fel sau mod, fără acordul în scris al Asociaţiei Mentorendienst Braşov!

Întrebări pentru reflectare şi discuţie

  1. 1.    Cum sărbătoreşti Crăciunul în familia ta? Cât accent se pune pe schimbul de daruri?

  2. 2. Eşti de acord că de Crăciun se pune mai mult accent pe cadouri şi nu suficient accent pe naşterea Domnului Isus Hristos? Explică răspunsul

  3. 3. Ce paşi ai putea face pentru a te asigura că Isus, a cărui naştere este sărbătorită, devine centrul acestei sărbători

NOTĂ: Dacă deţii o Biblie şi doreşti să vezi şi alte pasaje ce fac referire la acest subiect, poţi citi următoarele versete:

Isaia 9:6-7; Mica 5:2-5; Romani 5:15-17, 6:23; 2 Corinteni 9:12-15; Iacov 1:17

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

decembrie 2012
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d blogeri au apreciat: