you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Secularii inventează o sărbătoare în locul Crăciunului

Pe lângă Crăciunul creştin, Hanukka evreiască şi Kwanzaa a diasporei africane, calendarul de sărbători din luna decembrie s-a îmbogăţit cu o nouă sărbătoare, de data aceasta una seculară, numită HumanLight (Lumina omenească), care se sărbătoreşte în fiecare an, pe 23 decembrie.

 

humanlight_sarbatoarea_ateista_in_locul_craciunului (Foto: humanlight.org)Spre deosebire de celalalte sărbători ale lunii decembrie, HumanLight nu are nicio conotaţie religioasă, ci pune accentul pe serbarea omului şi a potenţialului său. Seria de evenimente ce înconjoară serbarea, începută în 2001 şi îmbrăţişată de peste 18 organizaţii umaniste şi ateiste din Statele Unite ale Americii, include schimburi de cărţi ştiinţifice, reprezentaţii muzicale şi spectacole cu clovni şi magicieni pentru copii.

 

Ideea apariţiei unei sărbători care să se adreseze celor nereligioşi a apărut în 2001, la întâlnirea umanistă din New Jersey, când ateii au ridicat problema apariţiei unei sărbători ca alternativă la Crăciun şi Hanukka.

 

„Perioada sărbătorilor de iarnă ridică mereu probleme celor care suntem necredincioşi. Ce putem face dacă nu vrem să mergem la biserică? Aşadar ne-am gândit să creem o sărbătoare pentru cei nereligioşi”, a declarat Patrick Colucci, unul dintre iniţiatorii acestei sărbători, pentru Huffington Post.

 

Scopul acestei noi sărbători este celebrarea omului şi descoperirea de mijloce pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii umane, în opinia lui Colucci.

sursa http://www.semneletimpului.ro

Anunțuri

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

Decembrie 2012
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: