you're reading...
mana de luni

Mana de luni – FERICE DE CEI ÎMPĂCIUITORI de Rick Boxx

mana d e luni

 

Odată doi directori executivi au fost prinşi în mijlocul unei dispute ce a început să aibă un impact negativ asupra companiei lor. După ce toate eforturile interne de a aplana conflictul au eşuat, preşedintele companiei m-a rugat să mediez între cei doi.

Ambii directori spuneau că sunt urmaşi ai Domnului Isus Hristos, ceea ce m-a făcut să cred că slujba mea va fi destul de uşoară. Urma să ascult şi să înţeleg ambele variante ale situaţiei şi apoi să încerc să aplic principiile biblice potrivite pentru rezolvarea conflictului.

După ce am vorbit cu fiecare dintre cei doi, i-am adus împreună şi le-am explicat ce credeam eu că doreşte Dumnezeu în această situaţie. Câteva omente mai târziu am văzut cum Dumnezeu a lucrat într-un mod minunat la inimile celor doi. Cei doi s-au privit unul pe altul şi apoi s-au îmbrăţişat ca fraţi în Hristos. Apoi, s-au rugat unul pentru altul, anagajându-se să coninue să se roage unul pentru altul şi în viitor.

În momentul în care priveam această vindecare spontană a relaţiei lor profesionale, mă gândeam la cuvintele Domnului Isus rostite în Matei 5:9: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!”

Trăim într-o lume, inclusiv locul de muncă, în care animozitatea şi relaţiile adversiale sunt mai degrabă regula şi nu excepţia. Competiţia, gelozia, răzbunarea şi alte atitudini destructive, fac loc foarte puţin pentru „pace” în lumea profesională şi de afaceri. De fapt, conflictele sunt atât de obişnuite încât aproape că nimeni nu se mai gândeşte la faptul că ar putea fi pace. Acesta este motivul pentru care Isus accentuează nevoie de „împăciuitori”.

Pentru mine a fost un privilegiu şi o binecuvântare să fiu parte a unui lucru minunat făcut de Dumnezeu în viaţa celor doi directori. Nu abilităţile mele şi nici tehnicile speciale nu m-au făcut în stare să facilitez această împăcare. Dumnezeu este cel ce a făcut acest lucru. Totuşi, este adevărat că Dumnezeu îi foloseşte pe „împăciuitori” pentru a aduce vindecarea. Şi El s-ar putea să vrea să se folosească de tine.

Este foarte important să ne dăm seama că este o diferenţă între a fi împăciuitor şi păstrător al păcii. Pentru unii a păstra pacea, înseamnă doar de a privi în altă parte, de a ignora conflictul şi sperând că va trece de la sine. Rar însă se întâmplă asta!

A fi împăciuitor înseamnă că în mod intenţionat înfrunţi conflictul şi părţile implicate, cu scopul de a găsi o soluţie acceptabilă tuturor celor implicaţi. Ideal , rezoluţia găsită este de genul „câştig-câştig”, neavând vreo parte care să considere că nevoile sau interesele lor le-au fost ignorate.

Pacea ar trebui să fie caracteristica tuturor celor ce mărturisesc că sunt urmaşi ai lui Isus Hristos, şi ca urmare avem şi obligaţia de a asista împăcarea celor din jur. Nu este uşor să aduci pace în mijlocul discordiei, dar suntem încurajaţi să o facem indiferent de situaţie.  „Întotdeauna, orice disciplinare este mai degrabă dureroasă decât plăcută, dar, mai târziu, cei care au fost disciplinaţi prin ea adună rodul dătător de pace al neprihnănirii” NTR Evrei 12:11

 

 

Copyright 2013, Integrity Resource Center, Inc. Adapted with permission from „Integrity Moments with Rick Boxx,

MANA DE LUNI este tradusă în limba română de Mentorendienst Osteuropa,

reprezentant al CBMC International  (Europartners) în Romania şi se distribuie gratuit prin e-mail, la cerere.

E-mail:  manadeluni@gmail.com;

Citatele biblice sunt din traducerea Cornilescu.Când acestea sunt din altă traducere, acest lucru va fi specificat.  

 Dacă nu mai doriţi să primiţi acest material, vă rugăm daţi un reply conţinând cuvântul DEZABONARE!

Întrebări pentru reflectare şi discuţie

 

  1. Ai fost vreodată implicat în vreun conflict distructiv pentru cei din jurul tău? Dacă da, cum a fost? Cum a început şi cum a fost rezolvat, dacă a fost rezolvat?
  2. Când auzi termenul „ămpăciuitor”, la ce te gândeşti?
  3. Eşti de acord cu distincţia dintre a fi împăciuitor şi a păstra pacea? Explică răspunsul.
  4. Crezi că credinţa cuiva poate reprezenta un beneficiu în instaurarea păcii, fie că e vorba de locul de muncă, acasă sau comunitate? De ce da sau de ce nu?

 

 

NOTĂ: Dacă deţii o Biblie şi doreşti să vezi şi alte pasaje ce fac referire la acest subiect, poţi citi următoarele versete:  Proverbe 17:14, 18:19, 20:3, 26:21; Romani 12:18-20; Coloseni 3:15

Reclame

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

ianuarie 2013
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: