you're reading...
apel umanitar

Caprele din România devin măgari în Africa….

În orpinia unui jurnalist adevarul.ro care scrie …un articol despre capre  și în poze apar măgari… oare cei de la adevarul.ro nu fac diferența între capre și măgari?

Gest extraordinar la Timişoara: un post de radio a strâns 125 de capre care vor fi donate africanilor din Niger

articol de Stefan Both

Capra este animalul vital pentru locuitorii celei mai sărace ţări din lume Foto: nytimes.com

Peste 125 de familii sărace din Africa se vor bucura de hrană, datorită unei campanii umanitare lansate de Radio Vocea Evangheliei din Timişoara.

Iniţiatorul proiectului “Donează o capră pentru Africa” a fost Liviu Neagoe, prezbiter în Biserica Baptistă
Stânca din capitala Banatului.  Timilorean a plecat deja în oraşul Nyamei, din Niger, ca specialist pentru forarea unei fântâni, având în vedere că apa este unul dintre cele mai preţioase lucruri de pe continental negru.
O familie din Niger trebuie să economisească tre ani ca să strângî bani pentru o capră, a aflat Liviu Neagoe, căruia i-a venit ideea de a strange cât mai multe capre din partea ascultătorilor de la Radio Vocea Evangheliei.
În Africa, o simplă capră înseamnă viaţă. Copii, părinţi şi bunici, toţi se hrănesc cu lapte de capră, de altfel un lapte foarte hrănitor.
O capră costă 300 de lei
Campania „Donează o capră pentru Africa” de pe Radio Vocea Evangheliei a început luni, iar până astăzi s-au strâns un număr impresionat de capre!  campanie pornită de Radio Vocea Evangheliei din Timişoara. De luni până miercuri s-au strâns 15 capre. Miercuri s-au mai strâns încă 50, în total 65, iar joi liniile telefonice au fost suprasolicitate. La final s-au strans 125 de capre! În România, o capră costă aproximativ 300 de lei.
„Au fost şi oameni cu dare de mână, dar au fost şi oameni săraci, ţintuiti la pat, dar care de mult timp se rugau pentru Africa. O doamnă în vârstă mi-a spus: Eu nu am bani pentru o capră, am pensie foarte mică, dar vreau să dau 100 de lei, măcar pentru o pulpaă de capră. La scurt timp a sunat altcineva, în condiţii similare, care a dat 150 de lei, şi astfel s-au făcut bani pentru înca o capră”, a spus Liviu Neagoe.
În Niger, Liviu Neagoe sa va întâlni cu mai mulţi beduini convertiţi la credinţa în Cristos, chiar în mijlocul triburilor lor şi va întocmi cu aceştia o listă pentru ca animalele să ajungă la cine trebuie.
Donaţii din Timişoara, Reşiţa sau chiar Elveţia
Reprezentanţii de la Radio Vocea Evangheliei au fost uimiţi de reacţia imediată a semenilor, venind telefoane din Reşiţa până în Elveţia, din Sebeş-Alba până în Timişoara şi llocalitătile din imprejurimi.
„N-am avut bani până la pensie, dar am luat împrumut şi am participat si eu la caprele pentru africani” a spus o persoană în vârstă. „Joi dimineaţa soţia asculta Radio Vocea Evangheliei. M-a sunat la serviciu si m-a rugat să mă învoiesc şi să mă duc să rezolv problema cu caprele, ceea ce am şi facut”, a afirmat un alt ascultător.
“A sunat cineva chiar din Zurich, Elvetia, care asculta Radio Vocea Evangheliei pe iPhone, în drum spre serviciu şi a donat două capre, si a mai strans încă opt de la prieteni. Asadar, 10 capre sunt elveţiene”, au spus cei de la Radio Vocea Evangheliei.
http://adevarul.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
%d blogeri au apreciat: