you're reading...
CULTURA SI MEDIA CRESTINA

Cinci alternative creştine la reţeaua Facebook

Fie pentru că mesajele sau fotografiile pe care unii utilizatori le postează pe Facebook sunt instigatoare sau indecente, fie pentru că propriile lor mesaje religioase sunt cenzurate de reţeaua socială, tinerii creştini aleg să renunţe la conturile lor pe cea mai populară reţea socială a momentului şi să se înscrie pe site-uri creştine de socializare.

 

alternative_crestine_la_facebook (Foto: christianpost.com)Pastorul Duke Taber, creatorul site-ului Faithbook.com (alternativa creştină a reţelei Facebook) a realizat o listă a 10 site-uri de socializare creştine, care îndeplinesc simultan trei criterii: un număr relativ mare de membri, opţiuni variate după înscriere (adică posibilitatea de a crea grupuri sau de a adăuga imagini sau muzică) şi moderarea spam-urilor şi postărilor sau imaginilor nepotrivite.

 

În baza acestor criterii, lista de site-uri social media realizată de pastorul Taber pentru Christian Post conţine cinci site-uri de socializare, fie că sunt platforme asemenea Facebook, fie platforme de blogging.

 

ChristianFaithbook.net – reţeaua socială religioasă pentru întreaga familie.

Faithbook a apărut pe 21 ianuarie şi momentan are între 2.000 şi 3.000 de vizitatori unici pe zi şi aproximativ 500 de utilizatori noi. Reţeaua permite chat-ul instant şi uploadarea de fotografii, materiale video şi audio şi îşi rezervă dreptul de a modera orice material cu conţinut nepotrivit. Administratorii promit un loc pentru dezbatere religioasă şi de misiune a ştirilor de interes, dar şi a subiectelor religioase relevante pentru tineri.

 

Kindlejoy.com – platforma ta de rugăciune.

Site-ul oferă utilizatorilor un loc unde să îşi împărtăşească motivele de rugăciune, fie că sunt de ajutor sau de recunoştinţă. Ce este cu adevărat interesant este că fiecare motiv enumerat permite interacţiunea cu ceilalţi membri, prin comentarii la subiectul respectiv.

 

ChristiansLikeMe.net oferă, în plus faţă de opţiunile uzuale ale unei reţele de socializare, şi posibilitatea ca utilizatorii să creeze un blog creştin găzduit de site, pe care să-l împărtăşească cu prietenii din reţea şi nu numai. În plus, site-ul conţine şi un link către o televiziune creştină online (GeTV), care transmite predicile pastorului John Hagee în fiecare dimineaţă de duminică.

 

FaithFreaks.com – site-ul adolescenţilor

Reţeaua online se adresează în special adolescenţilor şi le oferă acestora consiliere spirituală şi sfaturi, pentru a rezista mai uşor presiunilor de grup şi pentru a rămâne credincioşi. Reţeaua are momentan 75.000 de utilizatori.

 

FocbOnline.com – sau Fellowship of Christian Bloggers (Frăţia bloggerilor creştini)

Site-ul are un număr restrâns de membri (pentru moment numai 100), deoarece se adresează unei nişe. Scopul bloggerilor creştini este de a se motiva şi încuraja unii pe alţii. Întrucât blogurile sunt promovate pe site, site-ul reprezintă şi o sursă bună de descoperire a unor bloguri noi, ce dezbat subiecte de interes pentru tineri, din domeniul religios şi din domenii conexe.

sursa aici

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
%d blogeri au apreciat: