you're reading...
diverse

„Diavolul este subtil”. Mesajul Papei Benedict al XVI-lea către credincioşi înainte de renunţarea la pontificat (VIDEO)

Cu treizile ainainte de a-si anunta retragerea pe posturile de stiri a fost facut un anunt interesant… „intalnirea cavalerilor de ordin maltez din care face parte si papa…” . A dat cineva importanta stirii? Nu prea… dar dupa mesaju din predica de astazi  „Diavolul este subtil” ar trebui sa ne intrebam cine sunt si ce influenta au cavalerii de ordin matez….

17 Feb 2013 – 14:22
"Diavolul este subtil". Mesajul Papei Benedict al XVI-lea către credincioşi înainte de renunţarea la pontificat (VIDEO) Captura video

Zeci de mii de credincioşi au participat, astăzi, în Piaţa San Pietro din Roma, la penultima slujbă Angelus oficiată de Papa Benedict al XVI-lea. Potrivit publicaţiei Il Messaggero, Suveranul Pontif a îndemnat credincioşii să renunţe la egoism, să facă „voia lui Dumnezeu”, să combată răul şi să nu ceară în rugăciuni „succes sau bunuri materiale”.

„În momentele decisive ale vieţii, dar, de fapt, în toate momentele, ne aflăm în faţa unui paradox: vrem să ne urmăm propria voinţă sau să facem voia lui Dumnezeu? Interesul individual sau adevăratul bine, ceea ce este cu adevărat bine? Nucleul ispitelor constă în folosirea lui Dumnezeu în scop propriu, acordând importanţă prea mare succesului şi bunurilor materiale. Diavolul este subtil: nu îndeamnă direct la săvârşirea răului, ci la un fals bine, arătând în mod fals că adevărata realitate sunt puterea şi satisfacerea nevoilor primare. În acest fel, comuniunea cu Dumnezeu trece pe plan secund, se reduce la un mijloc, de fapt devine o falsă comuniune, nu mai contează şi dispare. În ultimă instanţă, în ispite, miza este asupra credinţei, pentru că miza reală este relaţia omului cu Dumnezeu”, a spus Benedict.

„După cum ne învaţă Sfinţii Părinţi ai Bisericii, ispitele sunt puse în contextul Întrupării Fiului lui Dumnezeu, în contextul coborârii lui Hristos la condiţia noastră umană. Hristos şi-a parcurs drumul până la capăt, până la moartea pe cruce şi până la coborârea în iad. În acest fel, Hristos este mâna pe care Dumnezeu Tatăl a întins-o omului pentru a-l mântui. După cum ne învâţă Sfântul Augustin, Hristos ne scoate din ispite şi ne oferă biruinţa. Să nu ne temem să luptăm împotriva răului: important este să o facem cu El, cu Hristos cel biruitor!”, a încheiat Papa Benedict.

Papa Benedict al XVI-lea va demisiona pe 28 februarie.

Conclavul pentru alegerea noului papă ar putea începe înainte de 15 martie

Conclavul pentru alegerea succesorului Papei Benedict al XVI-lea ar putea începe înainte de data prevăzută – 15 martie – dacă toţi cardinalii electori se vor afla la Roma, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, anunţă EFE, citată de Agerpres.

Potrivit acestuia, constituţia apostolică ‘Universi dominici gregis’ situează data începerii unui conclav după 15 sau 20 de zile de la data când postul rămâne vacant, pentru ca membrii conclavului să poată ajunge la Roma. „Dacă toţi însă ajung înainte, se poate anticipa (conclavul)”, a explicat Lombardi, potrivit căruia mai multe informaţii asupra acestei eventualităţi vor fi oferite în următoarele zile.

Benedict al XVI-lea se va deplasa la 28 februarie la reşedinţa apostolică din Castel Gandolfo, unde va rămâne două luni, până ce se vor termina lucrările de renovare la mănăstirea din Cetatea Vaticanului, unde se va retrage, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

februarie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
%d blogeri au apreciat: