you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Asumă, ajută, adoptă! Vino la „Marşul pentru viaţă”!

Asumă, ajută, adoptă! Vino la „Marşul pentru viaţă”!

 – Comunicat pentru presă –

 

Sâmbătă, 23 martie, va avea loc a treia ediţie naţională a „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de asociaţii şi fundaţii civice din numeroase oraşe ale României.

În Timişoara, locul de întâlnire este Parcul Carmen Sylva, în faţa Bisericii Sf. Maria Regina Păcii (str. Ghe. Doja nr.25 A), orele 11.30, când vor avea loc discursurile, iar la orele 12.00 va porni Marşul spre Piaţa Unirii.

Scopul acestui marş este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susţinerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.

„Marşul pentru Viaţă” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediţie se intitulează „Iubeşte-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi.

Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Conform manifestului, sunt aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică.”

Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar şi pe plan social şi politic prin promovarea unor legi care să uşureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situaţia de sarcină nedorită.

În acest sens, înaintea Marşului va fi depusă la principalele instituţii ale statului o petiţie, semnată de câteva zeci de organizaţii non-guvernamentale. Prin petiţie se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei şi a unor programe de educaţie coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială.

Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. Un număr foarte mare de femei şi familii suferă consecinţele fizice, mentale şi sufleteşti ale acestei situaţii.

Până în acest moment, 22 oraşe din România şi-au anunţat participarea la „Marşul pentru Viaţă” din 23 martie 2013. Cu fiecare ediţie, acesta este tot mai aproape de tradiţia evenimentelor similare din mari capitale ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Pentru mai multe informaţii cum ar fi Manifestul, lista completă a oraşelor participante, trasee, programe şi date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesaţi pagina de internet www.marsulpentruviata.ro.

 

Manifestul „Marşului pentru Viaţă” – 23 martie 2013

 Iubeşte-i pe amândoi!

În fiecare an, mii de oameni din întreaga ţară participă la „Marşul pentru Viaţă” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România.

În 2013 sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai frumoasă formă de implicare socială şi civică.

Femeile merită să fie sprijinite personal, dar şi pe plan social şi politic, prin promovarea unor legi care să uşureze povara financiară a maternităţii, să promoveze educaţia pentru familie, să faciliteze adopţia în interesul copilului şi să facă accesibilă consilierea în criză de sarcină.

Cu toţii ştim cât de important este pentru o femeie să fie ascultată şi ajutată. În timp ce tu citeşti acest manifest, mii de femei trec printr-o stare de criză din cauza unei sarcini şi au nevoie de un sprijin dezinteresat.

Tu poţi face ceva pentru ele. Dacă preţuieşti femeia, preţuieşte şi copilul ei. Dacă vrei să ajuţi femeia, ajută şi copilul ei. Dacă iubeşti femeia, iubeşte şi copilul ei. Iubeşte-i pe amândoi!

 Asumă, ajută, adoptă!

Vino pe 23 martie la Marşul pentru Viaţă!

www.marsulpentruviata.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

martie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d blogeri au apreciat: