you're reading...
POLITICA SI DEMOCRATIE

Un nou Centru de Informare “Europe Direct” al Comisiei Europene la Timişoara, pentru judetele Timiş şi Caraş-Severin

Astazi la Muzeul de Arta in sala Baroc, a avut loc desciderea oficiala  a Centrului de informare Europe Direct Timişoara.

£-EuropeDirect-Timisoara-03

Centrul de informare Europe Direct Timişoara deserveşte judeţele Timiş şi Caraş-Severin şi este găzduit în perioada 2013-2017 de către Fundaţia Student Plus din Timişoara. Aceasă numire este si o recunoastere a rezultatelor rezultatelor obţinute ]n anii anteriori, cunoscute comunităţii locale prin câteva dintre programele derulate cu succes în ultimii ani, precum Academia Seniorilor, Centrul de Voluntariat Timişoara, proiectul pe tema migraţiei derulat în colaborare cu Centrul de Refugiaţi Timişoara, şi nu în ultimul rând, cursuri şi tabere de limbi străine, tabere de schi sau conferinţe.

shutterstock_50230621_mic

Evenimentul de lansare al Centrului Europe Direct va avea loc pe data de 4 aprilie 2013 ora 12.00 intr-un cadru festiv, în sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara. La acest eveniment deschis publicului larg, vor participa reprezentanţii Comisiei Europene în România, oficialităţi locale, membri ai corpurilor diplomatice si reprezentanţi ai organizaţiilor partenere din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

În calitatea de prim punct de acces la Uniunea Europeană pentru cetăţeni, Centrul de Informare Europe Direct Timişoara oferă informaţii, consiliere, asistenţă şi răspunsuri la întrebări privind UE, în special cu privire la drepturile cetăţenilor UE, priorităţile UE generale şi anuale, legislatia sa, politicile, programele şi oportunităţile sale de finanţare. De asemenea, centrul stimulează dezbaterea problematicilor de interes pentru UE şi cetăţeni, prin organizarea de conferinţe şi evenimente în regiunea deservită – judeţele Timiş şi Caraş-Severin, şi canalizează răspunsurile cetăţenilor către UE.

Servicii oferite de CIED Timişoara:

  • Servicii de informare de bază pentru publicul general asupra afacerilor europene, sursele de finanţare active, manifestările expoziţionale interne si internaţionale, oportunităţi de afaceri;
  • Evenimente pentru publicul general: dezbateri, seminarii, conferinţe;
  • Acces la informaţii, publicaţii si documentaţie europeană la zi;
  • Redirecţionarea solicitanţilor de informaţii către sursele de informare cele mai competente;
  • Oferă datele de contact ale organizaţiilor / instituţiilor europene, naţionale, regionale si locale la care aţi putea apela;
  • Serviciul de răspuns la întrebări pe orice temă privind Uniunea Europeană, instituţiile si politicile sale, drepturile cetăţenilor europeni;
  • Organizarea de evenimente pentru grupuri ţintă specifice: elevi, studenţi, aplicanţi pentru proiecte finanţate de UE (informarea elevilor despre Uniunea Europeană, conştientizarea cetăţeniei lor europene, a drepturilor si obligaţiilor pe care le au, a posibilităţii de a studia în alte ţări ale UE);
  • Evenimente si activităţi de lucru în reţea pentru multiplicatori de informaţie europeană si alte părţi interesate;
  • Consultanţă în rezolvarea problemelor ivite în exercitarea drepturilor cetăţenilor europeni.(2013- Anul European al cetăţenilor)

Activităţile CIED se adresează atât cetăţenilor din mediul urban şi rural, cât şi agenţilor economici, organizaţiilor din sectorul non-guvernamental şi instituţiilor publice.

advertising

Centrul de Informare Europe Direct Timişoara
Fundaţia Student Plus
B-dul Take Ionescu 40, Timişoara
300042, jud. Timiş
Romania

Program centru:
Luni-vineri, orele 10.00-16.00
Tel: +40 371 111 201
Fax: +40 256 431 566
E-mail: info[at]europedirect-tm.ro
www.europedirect-tm.ro

Contact Uniunea Europeana:
www.europa.eu
Tel. GRATUIT in limba romana: 00 800 6789 1011

http://www.europedirect-tm.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

aprilie 2013
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
%d blogeri au apreciat: