you're reading...
CULTE RELIGIOASE

Precizările Cultului Creștin Baptist în legătură cu revizuirea Constituției

Publicat de

otniel-ioan-bunaciuCultul Creștin Baptist din România apreciază eforturile depuse de către Comisia Comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru revizuirea Constituției exprimând, totodată, următoarele obiecții față de propunerea adoptată:

Cultul Creștin Baptist din România solicită ca, potrivit principiilor exprimate în adresa înaintată Comisiei la data de 18 martie 2013 cu privire la art. 48, familia să fie definită ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie. Definirea familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între soți anunță renunțarea în societatea românească la responsabilitatea morală față de familie, responsabilitate pe care societatea o are împreună cu aceea de a garanta drepturile și libertatea individului.

Cultul Creștin Baptist din România consideră că propunerea ce afirmă că: România recunoaşte rolul istoric al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte este discriminatorie față de celelalte confesiuni creștine, față de credința iudaică și față de restul cultelor recunoscute de lege. Menționarea în exclusivitate a unuia dintre culte nu contribuie la claritatea exprimării și sugerează o clasificare / ierarhizare a cultelor prin includerea majorității într-o categorie inferioară față de cel privilegiat prin încadrarea exclusivistă.

Credincioșii baptiști din România se roagă ca Dumnezeu să îi călăuzească și să îi sensibilizeze în continuare pe toți cei chemați să își aducă contribuția la modernizarea Constituției și, implicit, a statului român.

Otniel Ioan Bunaciu,
Președinte Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

Citeşte mai mult pe http://www.stiricrestine.ro Precizările Cultului Creștin Baptist în legătură cu revizuirea Constituției | Stiri Crestine.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

Iunie 2013
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: