you're reading...
POLITICA SI DEMOCRATIE, STIRI CRESTINE

Ateii schimbă strategia – își fac biserici

Zeci de mega-biserici pentru atei au început ca să apară în Statele Unite. Acest tip de reuniuni au avut un succes deosebit în Marea Britanie și acuma încep ca să atragă tot mai multe persoane cu astfel de idei în orașe precum San Diego, Nashville, Tenessee și New York.

Sanderson-Jones-Pippa-Evans

Comicii britanici Sanderson Jones și Pippa Evans, fondatorii bisericilor anti – Dumnezeu

Aceste biserici pentru atei au servicii similare cu cele din bisericile creștine în programele de duminică, cu muzică vioaie, aplauze și o ,,predică”. Dar atât din mesajul prezentat cât și din muzică, lipsește Dumnezeu.

Această mișcare a fost inițiată în Marea Britanie de către comicii Sanderson Jones și Pipa Evans, care doresc acuma ca să planteze mii de astfel de biserici în Statele Unite.

După cum informează Charisma News, duminica trecută, sute de atei au umplut un auditoriu în Los Angeles pentru a inaugura cea mai nouă „biserică” fără Dumnezeu.

Ateul Elias Senn a semnalat că dimineața a fost perfectă. „Cred că imaginea care și-au făcut-o despre noi a fost o imagine care îi sperie pe oameni, tocmai pentru aceia dorim ca să dărâmăm zidurile ideilor pe care și le-au făcut în legătură cu noi”, a explicat. „Sunt foarte emoționat venind aici la această reuniune, să demonstrăm că nu este vorba de a distruge ci de a construi, de a face ceva și de a face bine”.

Pe de altă parte, Phil Zuckerman de la Pitzer College a declarat: „când în Statele Unite te gândești la religie, se vorbește de Dumnezeu, de a avea credință în Isus; dar pentru mulți semnifică comunitate, școală duminicală, oportunitatea de a se vedea unii cu alții în vestibul sau pentru a bea o cafea împreună”. „Ce se dorește aici, este un fel de comunitate morală care să conecteze cu oamenii, este vorba de a te bucura de viață, de a te bucura de morală și de etică într-un context non-supranatural”, a adăugat.

În Australia și în Canada de asemenea, au început ca să apară astfel de „biserici” pentru atei.

Surse: Charisma news; Entre cristianos

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Comentariile nu sunt permise.

calendar

noiembrie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat: