you're reading...
CULTE RELIGIOASE, culte secrete

Atenție la religii false… Mii de SCIENTOLOGI s-au adunat în Florida, la inaugurarea „CATEDRALEI” unde îşi vor putea dezvolta „SUPER-PUTERILE”

Autor:  Silvana Chiujdea

Tom Cruise, John Travolta şi Kelly Preston au participat, duminică, alăturii de mii de scientologi, la inaugurarea noului lor sediu, din Clearwater, Florida.

Potrivit Daily Mail, construcţia, de 377.000 de metri pătraţi, cea mai înaltă din centrul oraşului Clearwater, s-a realizat pe parcursul a 15 ani şi a costat aproximativ 145 milioane de dolari.

Inaugurarea „catedralei” este cu atât mai importantă pentru scientologi, deoarece reprezintă un loc al lor, în care pot practica, pentru prima dată, programul de”super-putere”, dezvoltat scriitorul de SF, L Ron Hubbard, cel ce a fondat această religie în 1970.

Pavilionul central al imobilului este parte a unui complex de clădiri, gândite pentru retragere spirituală a scientologilor. La parter va exista un spaţiu amplu dedicat vizitatorilor, pentru ca doritorii să afle mai multe despre această religie.

Al doilea şi al treilea etaj găzduiesc birourile şi sălile de curs, iar subsolul este destinat bucătăriei şi spaţiilor de luat masa.

La etajele superioare ale clădirii se află 300 de camere mici, pentru cei ce vor fi consiliaţi de mai marii scientologi. „Audierea” reprezinta metoda de „consiliere” scientologică care constă în examinarea profunda a vieţii prezente, sau a „vietilor anterioare”, a celui ce este numit „necurat” sau novice. O astfel de sesiune de consiliere poate costa şi 1.000 de dolari .

Dar „bijuteria coroanei” o reprezintă etajul cinci al clădirii. Aici adepţii scientologi pot participa pentru prima dată la programul  „Super Power”. O altă caracteristică interesantă a clădirii este pista de atletism situată la etajul şase.

L Ron Hubbard, fondatorul Scientologiei, şi-a descris programul de „super-putere” ca fiind unul dintre cele mai mari descoperiri ale sale. Conform spuselor lui, „Scientologia a atins scopul religiei din toata istoria scrisa a Omului, eliberarea sufletului prin intermediul înţelepciunii”.

„Programul reprezintă o serie de procese de consiliere spirituală concepute pentru a oferi unei persoane regresia, astfel aceasta îşi creşte percepţia, îşi exercită puterea de a alegere şi are posibilitatea de a-şi spori foarte mult alte abilităţi spirituale”, a declarat purtătorul de cuvânt al scientologilor, Ben Shaw.

Ca parte a terapiei, membrii vor fi introduşi într-un simulator de aniti-gravitaţional, legaţi la ochi, pentru a-şi îmbunătăţi „percepţia”, adică cele 57 de propietăţi care înclud: vederea, mirosul, gustul, circulaţia sângelui şi conştientizarea gradului de conştientizare. Practic, scientologii vor exersa până vor atinge iluminarea, numită de ei „cunoaştere”.

Citiţi mai mult:
EVZ.ro

Despre echipa stiri4u

informare spre transformare

Discuție

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pingback: RELIGII FALSE | Viorel - Logos - 12/07/2013

calendar

noiembrie 2013
L M M J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
%d blogeri au apreciat: